DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- ESP MYK Üyesi Deniz Aktaş, tutuklu bulunan Genel Başkanları Çiçek Otlu ile DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in görülecek duruşmaları için çağrıda bulundu.


MA'nın haberine göre; Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Örgütü, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu’nun yarın Çağlayan Adliyesi’nde görülecek duruşmasına ilişkin parti binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Dersim Dağ, Saliha Aydeniz, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanları Naşide Toprak ve İbrahim Çiçek katıldı.


‘YARGILAMA HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ’


Açıklama yapan ESP MYK Üyesi Deniz Aktaş, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu’nun uydurma deliller ve hukuksuz gerekçelerle tutuklandığını belirterek, “Yargılama hukuki değil, siyasi bir kararla sürdürülmektedir” dedi.  Devrimcilerin cenaze törenleri ile sosyal medya paylaşımlarının suç olarak nitelendirildiğine dikkat çeken Aktaş, Çiçek Otlu’nun 1.5 yıldır tutuklu olarak yargılandığını hatırlattı.


SAHİPLENME ÇAĞRISI


Çiçek Otlu’nun, yıllardır devrimci mücadele içerisinde yer almış, işçilerin, kadınların, ezilenlerin, gençliğin yanında olduğunu belirten Aktaş, Saray rejiminin hedefinde olan yurtsever devrimcilerden birisinin de HDP Hakkari milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven olduğunu söyledi. Aktaş, herkesi yarın davası görülecek Genel Başkanları Çiçek Otlu ile 26 Aralık’ta duruşması görülecek Leyla Güven'i sahiplenmeye çağırdı.


‘TÜRKİYE AÇIK BİR CEZAEVİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’


Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz ise Türkiye’nin açık bir cezaevine dönüştüğünü belirterek, faşist ittifaka karşı direnenlerin ve diz çökmeyenlerin kazanacağını söyledi.
Editör: Haber Merkezi