İSTANBUL – Evrensel gazetesi yazarı Ender İmrek hakkında “Türkiye yanıyor, Saray izliyor” yazısı nedeniyle soruşturma açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Evrensel gazetesi yazarı Ender İmrek hakkında soruşturma açıldı.  “Türkiye yanıyor, Saray izliyor" başlıklı yazı nedeniyle açılan soruşturmada İmrek’e “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa teşvik” suçlamaları yöneltildi.

İmrek, 30 Temmuz 2021'de yayımlanan yazısında Türkiye’de yaşanan yangınlarda çokça gündeme gelen yangın uçakları tartışmasına değinmiş “Saray’ın kaç uçağı var? 8 mi? 13 mü? Peki yangın uçağı… Türkiye’nin kaç yangın uçağı var… Saraylara harcanan o paralarıyla kaç yangın uçağı alınırdı? Beş mi? 10 mu… Kaç? Kıbrıs’a kaç uçakla gittiler? 8 miydi?’’ ifadelerini kullanmıştı.

‘UÇAN SARAYLAR VAR’

Açılan soruşturmaya ilişkin Evrensel'e konuşan İmrek, "Uçan sarayalar var, kışlık, yazlık saraylar var ama yangın uçağımız yok. Var olan yangın uçakları, THK’nin yangın uçakları da hangarlarda çürümeye terk edilmiş durumda. Jandarmanın ihbarı sonucu açılan bir soruşturma ile 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ile suçlanıyoruz. Yazımız tamamen eleştiri kapsamında bir yazı” dedi.

TAHAKKÜM KURMA ÇABASI

Açılan soruşturmayı ülkede var olan mevcut rejimin basın, düşünce ve ifade özgürlüğü üzerinde bir tahakküm kurma çabası olarak değerlendiren İmrek, "Evrensel gibi gazetelerin gerçekleri yazmasını, yazarların eleştirel yaklaşımlarını hazmedemiyorlar. Bir yandaş basının ülkeyi toz pembe gösterdiği tabloyu bizim de onaylamamızı istiyorlar” ifadelerini kullandı. ( MA )

Editör: Haber Merkezi