HABER MERKEZİ - Peker kardeşlerin gazeteci Kutlu Adalı cinayetinde sorumlu tuttuğu eski MİT'çi Korkut Eken, cinayetle ilgisinin olmadığını iddia ederek, "Faili meçhulleri biliyorsam şerefsizim. Siyasiler birbirlerine sahip çıkıyor. Bizi kim kollayacak? Sahip çıkan yok" dedi. 

Devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker, yayınladığı bir videoda Kıbrıs'ta faili meçhul cinayete kurban giden gazeteci-yazar Kutlu Adalı'nın ölümünden Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) eski Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı ve devlet-mafya-siyaset üçgenini ortaya çıkaran Susurluk Kazası davasında hüküm giyen Korkut Eken'e işaret etti. 

Peker, gazeteci Uğur Mumcu cinayetini anlatırken, "Biz o zaman Mehmet Ağar, Korkut Eken hep beraberiz... Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Bana dedi ki, ‘Kıbrıs'ta bir adam var, Kıbrıs'ı Rumlara satmak istiyor.’ İki profesyonel dedi... Dedim sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker'i. Biletlerden bakabilirler. Aradan zaman geçti, döndüler üç dört gün sonra. Denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk. Dedi sonra gideceğiz. Onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, ‘Halloldu o iş’ dedi” ifadelerini kullandı. 

Peker'in itiraflarının ardından gözaltına alınarak serbest bırakılan kardeşi Atilla Peker ise, ağabeyinin talebi üzerine Eken ile birlikte Kıbrıs'a gittiklerini ve cinayet için kendisine silah verildiğini anlattı. 

EKEN: TANIMIYORUM

Peker kardeşlerin itirafları üzerine Sözcü gazetesine konuşan Korkut Eken, “O gazeteciyi tanıyorsam, biliyorsam şerefsizim. Öldürülmesiyle de alakam yok” iddiasında bulundu. "PKK’nin, yaralıları Rum Kesimi'ne taşıması olayına el koymak için" Kıbrıs'a gittiklerini ileri süren Eken, Atilla Peker'le Kıbrıs'a gittiğini doğrulayarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki sözlerine de tepki gösterdi.

'BİZE SAHİP ÇIKAN YOK'

Kıbrıs'a eski Emiyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın talimatı üzerine gittiğini ifade eden Eken, "Ben o dönemde Emniyet'te Özel Harekat polislerini yetiştirmekle görevliyim. Mehmet Bey (Mehmet Ağar) da beni gönderdi. Her ihtimale karşı Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'le gittim" dedi. 

Sedat Peker'in kendisine karşı "düşmanlığı" oluştuğunu söyleyen Eken, "Gazeteci olduğu belirtilen Kutlu Adalı'yı tanımıyorum ki hakkında bir kelime konuşayım. Olayın araştırılması için suç duyurusunda bulunacağım. Siyasiler birbirlerine sahip çıkıyor. Bizi kim kollayacak? Sahip çıkan yok. Kutlu Adalı olayının faillerini bilenler, benim de bir ilgim olmadığını biliyorlardır. Bir kişi yok mu yani 'Korkut Eken'in bir ilgisi yoktur' diyecek adam" ifadelerini kullandı. 

GEÇMİŞİNE İŞARET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Korkut Eken'i ben sevmem, karanlık bir tiptir” sözlerine de değinen Eken, "Şimdi yolda bir polis araması olsa bana nasıl davranacaklar? Karanlık tipim. İçişleri Bakanı öyle söylemiş çünkü. Allah korkusu olması lazım. Özel Harekat timlerinin kuruluşuna bakmış mı? Kimler ne kadar emek vermiş, kimler ne kadar çalışmış biliyor mu? 1980'li yıllarda onun temelini attım. O zaman Süleyman Soylu kaç yaşındaydı? Benim 53 yaşında oğlum var" dedi.  

'KATİL MİYİM BEN?'

Eken, Atilla Peker'in itiraflarına dair soruya ise şu yanıtı verdi: "Tövbe tövbe adını bilmiyorum ki. Atilla Peker de bilmez. Şimdi kardeşi oradan söylüyor. Sedat Peker'le benim aramda bir şey yok ama bir kin bir garezle nereye gittiyse, mahkemeye gittiyse benim ismimi zikretti. İftiralarla aşağılamaya çalıştı. Niçin böyle yaptığının sebebini vallahi bilmiyorum. Kimseyle görüşmüyorum. Onunla da görüşmüyorum. 2004'te cezaevinden çıktıktan sonra kimseyle görüşmüyor, tek başıma yaşıyorum. Korkut Eken'in de çocukları, torunları var. Katil miyim ben? Devletin yetkilileri, istihbarat birimleri bilmiyorlar mı? Bu işlerle ilgili olmadığımı niçin söylemiyorlar?

'FAİLİ MEÇHULLERİ BİLİYORSAM ŞEREFSİZİM'

Eken, hakkındaki iddiaların araştırılması talebiyle savcılığı da başvuracağını aktararak, şöyle devam etti: "Bu Susurluk, faili meçhulleri biliyorsam kendi adıma şerefsizim. Özel Harekat polislerini sadece eğittim. PKK’yla mücadele ettim. Şehirlerde işim olmadı, olmaz da. Bir kez daha belirtiyorum Kutlu Adalı'yı tanımıyorum, bilmiyorum adını da duymamıştım. Gazeteciyle ne işim olur? PKK’yla mücadelem var."

Editör: Haber Merkezi