DERSİM- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; 4 Kasım 2016 yılından bu yana Kandıra Yüksek Güvenlikli Zindanında tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a yolladığımız sorularımıza verdiği cevaplardan sadece Mektubun girişinde yazdığını Sizlerle paylaşmak istedik.

Sevgili Özlem Hanım Merhaba!


"Yanıtlarım epeyce gecikti biliyorum. Önce vaktinde yetiştiremedim sonrada vakit bulamadım. Ne kadar ikna edici gelir bilemem ama burada da zamanla aramız iyi değil. Güncelliğini yitirdiği diye vazgeçmiştim; ama sonra bu düşünceden de vazgeçtim ve sorularınızın yanıtlarını güncelleyerek yazmaya karar verdim. Daha doğrusu ben söylerim, siz nasıl değerlendirmek istiyorsanız, son kararı verirsiniz. Değerlendirip değerlendirmemekte size kalmış elbette.

Bu arada kitabınızı da okudum. Dilerim Duvar Yazıları Kadar Özgür, Renkli, İnatçı Olur Kadın Yazarların Maceraları da. Sizin gibi kadın yazarlarımızın bilincine, emeğine, özgüvenine saygı ve desteğimizin eksik olmayacağını bilmenizi isterim.
Umarım yazdıklarımı, paylaştıklarımı da bu destek, dayanışma ve güvenin bir ifadesi olarak görürsünüz.

Ötekilerin Gündemine emeği geçen, birlikte çalıştığınız tüm dostlara sevgi ve selamlarımı ileterisiniz. Özgür günlerde ve özgür ülkede görüşmek dileği ile… Son olarak gecikme için de özürlerimi kabul edin lütfen...
Selam ve Sevgiyle…"

Figen Yüksekdağ

Editör: Haber Merkezi