ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  HDP’nin önceki Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, siyasi iktidarın anti demokratik uygulamaları sonucu tutuklandıklarını belirterek, “Geride bıraktığımız bu sürede bizler tasfiye olmadık. Bizleri tasfiye etmeye çalışanların siyaseti tasfiye oldu” dedi.

MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı ve hakkında hazırlanan 7 ayrı fezlekenin birleştirilmesiyle oluşturulan 14’ncü duruşması Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi Sincan Kampüsünde görülmeye başlandı.


Yüksekdağ’ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmaya, HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, HDP Ankara İl Örgütü ile çok sayıda izleyici katıldı.


‘TASFİYE OLMADIK’ 


Yüksekdağ, salondaki izleyicileri selamlamasının ardından savunmasına başladı. Yüksekdağ, siyasi iktidarın anti demokratik uygulamaları sonucunda ve var olan hukuk kurallarının hiçe sayılmasıyla tutuklandıklarını belirtti. HDP’lileri tutuklayarak tasfiye etmeye çalıştıklarını belirten Yüksekdağ, “ Geride bıraktığımız bu sürede bizler tasfiye olmadık. Bizleri tasfiye etmeye çalışanların siyaseti tasfiye oldu. Bizleri halktan koparmaya çalışanlar halktan koptu. Siyasi iktidar ve ortakları çok hızlı çözülme süreci içinde. Bizleri hapsettikleri duvarlar, onların gelip tosladığı duvarlar oldu. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde bu gerçeği açık açık gördük. Türkiye halkları birlikte kazanmayı öğrendi. 31 Mart ve 23 Haziran tarihleri halkın yazdığı bir tarihtir. ‘Nasıl kazanılır’ın tarihini yazmıştır. Maalesef iktidar mekanizmaları toplumun verdiği bu mesajdan ders almamaktadır. Bu iktidarın politikalarının karşısında rüzgar ne denli kuvvetli eserse essin o rüzgara karşı yürümenin duruşudur bu halkın duruşu. Demokrasi sınavını geçerek, faşizmden geçerek daha dirayetli yürüme noktasına geldi halkımız. Biz bu seçimleri birlikte kazandık. Şimdi de demokrasiyi birlikte kazanmanın zamanıdır. Aynı başarıyı, demokrasiyi kazanmak için göstermeliyiz” dedi.


Duruşma, Yüksekdağ’ın savunması ile devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi