İSTANBUL - Flormar ve Yves Roche’den hala alışveriş yapan kadınlara seslenen Flormar direnişçisi Ayşe Öztürk, “Tüm kadınlar Flormar ve Yves Roche mağazasına girerken o fabrikada üşüyen kadınları göz önüne getirsin. Biz yüzde 42’lik ciroyu çalışarak verdiysek yüzde 42’de tüketenler kazandırdı. Bizlerin direnişine sahip çıkın ki daha fazla kadının emeği sömürülmesin” diyerek boykot çağrısında bulundu.


Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında, Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın yaklaşık 132 işçi, 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde eylemlerini sürdürüyor. Ekonomik kriz koşullarında kışa işsiz giren eylemciler, ne olursa olsun mücadelelerinden vazgeçmemekte kararlı. 7’nci ayına giren direniş, ulusal basında yer almadığı için birçok insan Flormar ve Yves Roche markalarının boykot edildiğini bilmiyor. Flormar direnişçilerinden Ayşe Öztürk, kış ayının zorlu şartlarına rağmen direneceklerini vurgulayarak, kadınlara boykot çağrısı yaptı.


‘Bizi görmezden geliyorlar’


11 yıl Flormar’da çalışan ve direnişçilerden biri olan Ayşe Öztürk, “Bakıyoruz ulusal kanallara direnişimiz gözükmüyor. Bizi görmezden geliyorlar. Orada bir emek, ekmek mücadelesi var. İnsanların işlerine geri dönme mücadelesi var. Bu insanlar yasa dışı örgüte destek vermek, yasadışı eylemlerde bulunmak, makine kapatmak gerekçesiyle işten çıkartıldılar. 11 yıl çalışıp onların yüzde 42 cirolarını büyütmeyi sağlamışım ve bu nedenle işten çıkarılmışım” diye konuştu.


‘Çığlığımız ekmek mücadelesi için’


Amaçlarının sendikalaşmak olduğunu kaydeden Ayşe, 8 yıl çalışan insanların bile hala asgari ücret aldığını aktardı. Daha refah bir seviyeye gelmek istedikleri için sendikaya üye olduklarını vurgulayan Ayşe, “Sendikaya üye olduğumuz için bizi işten çıkardılar. ‘Yasa dışı örgüt’ dedikleri şey sendika. Sendika Anayasa’nın 52. maddesinde var. Tüm bunlara kulak tıkayan bir ülke yönetimi var ve bizleri hiçbir ulusal basına çıkarmıyorlar. Bizim çığlığımız ‘terörist’ olduğumuz için değil ekmek mücadelesi verdiğimiz için” dedi.


‘Adaletten bahsedenler Flormar’ın önüne baksın’


Aylardır yılmadan direndiklerini hatırlatan Ayşe, “İlk defa bu kadar bir araya gelmişken bu kadar kolay bırakmak ve vazgeçmek yok. Ailesinde kriz olanlar var. Hem aile hem çevre tarafından bir baskı var, direnişi bitirmemiz yönünde.  Adaletten bahsedenler bir de Flormar’ın önüne baksınlar. Adalet nerede?” diye sordu.


‘Mağazaya girerken üşüyen kadınları göz önüne getirin’


Flormar ve Yves Roche’den alışveriş yapan insanlara seslenen Ayşe, şöyle dedi: “Flormar ve Yves Roche mağazasının içine girerken o fabrikada kış şartlarında polarına sarılıp üşüyen kadınları göz önüne getirsinler. Biz onların hemcinsleriyiz. Biz yüzde 42’lik ciroyu çalışarak verdiysek yüzde 42’de tüketenler kazandırdı. Mağazadan girerken o kadınları göz önüne getirsinler. Ben kadınlardan biraz daha destek istiyorum. Markaları boykot etsinler. Örgütlü mücadeleyi kadınlarla aşarız, yeter ki örgütlenelim ve birbirimize destek olalım.”
Editör: Haber Merkezi