HABER MERKEZİ - Gazeteci Fatih Portakal hakkında Bankacılık Kanunu’nun “İtibarın Korunması” başlıklı 74’üncü maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FOX TV Haber Sunucusu Fatih Portakal hakkında başlatılan soruşturmayı tamamladı.  Portakal hakkındaki soruşturma, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun suç duyurusu üzerine başlatılmıştı.


Portakal, 6 Nisan tarihinde yaptığı o paylaşımda Tekalifi Milliye'yi hatırlatarak, “Zor günlerden geçiyoruz. Mevduat veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef" ifadesini kullanmıştı.


Hakkında hazırlanan iddianamede, bu paylaşımı ile Bankacılık Kanunu’nun “İtibarın Korunması” başlıklı 74’üncü maddesini ihlal ettiği belirtilen Portakal'ın devletin mudilerden para isteyeceği algısı oluşturduğu görüşüne yer verildi.


Başsavcılık, Portakal'ın sosyal medya paylaşımının, bankalarda mevduatı veya tasarrufu bulunan mudilerin paralarının devlet tarafından korona virüs salgını bahane edilerek istenebileceğine, salgın sonrası ise geri ödenebileceğine yönelik algı ve kanaat oluşturmaya yönelik olduğu değerlendirilmesi yaptı.


Fatih Portakal hakkında Bankacılık Kanunu'nun 74'üncü maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.


Soruşturma kapsamında Portakal'ın şikayete konu twitter linkine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin 8 Nisan tarihinde erişimin engellenmesi kararı verildiği de iddianamede belirtildi.


PORTAKAL: İRONİ NİTELİĞİNDEDİR


İddianamede Portakal'ın yazılı savunmasına da yer verildi. Portakal'ın ifadesinde "Paylaşımım tamamen ironi niteliğindedir" dediği kaydedildi.

( MA )
Editör: Haber Merkezi