ELAZIĞ-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Kayseri’de yaşayan O.K. isimli erkeğin, kardeşi S.Y.’yi fuhşa sürüklediğini söyleyen ablası Fatma Ç., failin kardeşini katletmekle tehdit ettiğini belirtti. Fatma, polise başvurduklarını, ancak kardeşi 18 yaşını doldurduğu için “Bir şey yapamayız” yanıtını aldıklarını ifade ederek, dayanışma çağrısında bulundu.


JINNEWS'ten Filiz Zeyrek'in haberine göre; Kayseri'de yaşayan O.K. isimli erkek, dört yıl önce tanıştığı ve kısa bir süre önce 18 yaşını dolduran ve Elazığ'da yaşayan S.Y. isimli kadını Kayseri'ye çağırdı. S.Y. ile evleneceği vaadiyle kandıran O.K.'nin S.Y.'yi fuhşa sürüklediği öğrenildi. S.Y.'nin zorla alıkonulduğunu söyleyen ablası Fatma Ç. yardım çağrısında bulundu.


‘Kardeşimin hayatından endişeliyim’


S.Y.'nin dört yıl önce tanıştığı O.K.'nin yanına gittiğini, ancak aralarında çıkan sorunlar nedeniyle Elazığ'a döndüğünü belirten Fatma, kardeşinin yaklaşık bir buçuk ay önce O.K.'nin çağırması üzerine tekrar Kayseri'ye gittiğini ve O.K.'nin onu fuhşa sürüklemeye çalıştığını kaydetti. Fatma, kardeşi kendilerinden habersiz gittikten bir gün sonra babasının karakola giderek kayıp başvurusunda bulunduğunu söyledi. O.K.'nin kardeşini Okan isimli şahsa vererek gazinoda çalışmaya zorlandığını dile getiren Fatma, "Kardeşimin hayatından endişeliyim. Kardeşimi zorla tutuyorlar. Onun kurtarılmasını istiyorum" dedi.


‘Babama tecavüz görüntülerini izlettiler’


Failin 8 Ağustos’ta kendilerini arayarak "Kızınızı benden aldılar. Gelin kızınızı siz ellerinden alın" dediğini söyleyen Fatma, bunun üzerine babasının Kayseri'ye gittiğini belirtti. Fatma, şöyle devam etti: "O.K., babamı kardeşimin bulunduğu gazinoya götüreceğini söyleyerek çıkmaz bir sokağa sıkıştırıyor. Birkaç erkeğin daha toplanması üzerine babamı 'Kızının yerini vereceğiz ama önce bize para vermen gerekiyor' diyerek tehdit ediyor. Bunun üzerine yaşlı olan babam 'Param yok' dese de zorla üzerinde olan parayı alıyorlar ve babama kardeşime tecavüz edilen görüntüleri gösteriyor ve çıkıp gidiyorlar."


‘Hala polisten bilgi gelmedi’


Yaşananlardan sonra babasının karakola giderek O.K.'den şikayetçi olduğunu ifade eden Fatma, polislerin "Kızın reşit, bir şey yapamayız" diyerek sadece darp gerekçesiyle ifadesinin alındığını aktardı. Babasını şiddete maruz bırakan failler hakkında herhangi bir gözaltı olmadığını kaydeden Fatma, "Kardeşimin hayatı tehlikede ve bu konuda polisler hiçbir şey yapmıyor. Babam bir şey yapamayınca Elazığ’a gelip Elazığ karakoluna da şikâyetçi oldu ama hala polislerden bize bir bilgi gelmedi” dedi.


Fatma, fail O.K.'nin "S.Y.'nin zorla elinden alındığı ve geri almaya gücünün yetmediği şeklinde yalanlar söylediğini" dile getirirken, "Ne yaşandıysa hepsini Osman ve çetesi yapmıştır. Onların bir şebeke olduğuna inanıyoruz. Kadınları tuzaklarına düşürüp evlilik vaadiyle kandırıp böyle yerlere düşürüyorlar” ifadelerini kullandı.


S.Y.’yi katletmekle tehdit etti


Kardeşi S.Y.'nin can güvenliği olmadığının altını çizen Fatma, sözlerini şöyle sürdürdü: "Haberlere vereceğiz dediğimiz için bizi defalarca arayan O.K., Okan isimli şahısla iletişime geçtikten sonra Okan dün akşam bizi arayarak 'Kardeşiniz artık benim eşim ve 3 gün sonra resmi nikâhımızı yapıp babanın ellerini öpmeye geleceğim. Beni kardeşinizin katili yapmayın onu öldürtemeyin' gibi tehditler de söyledi. Okan isimli şahıs bizimle konuştuğu an kardeşimin sesi geliyor, önce canı yanmış gibi bir bağırma duydum, sonra da telefonu kısa bir an için eline alıp ‘Ben eşimin yanındayım beni merak etmeyin’ dedi ve Okan telefonu kardeşimin elinden aldı. 4 yıl boyunca tanıştığı ve evlilik için gittiği kişi değildi, sadece 5 gün bir hafta içinde tanıdığı biriyle nasıl birden evlilik kararı alınıyor? Bu bir tuzak ve kardeşime zorla söyletiliyor ya da evlendi süsü verilerek kardeşimi bu kişiler gazinolarda daha rahat çalıştırmak istiyorlar. Polis bir an önce görevini yapsın ve kardeşime ulaşıp bizimle görüştürsün.”
Editör: Haber Merkezi