ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenleri 58’inci ayında anan aileler, “Barış demeye devam edeceğiz” dedi.

Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde DAİŞ tarafından gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitiren 103 kişi Gar Meydanı’nda anıldı. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) tarafından 58’inci ayında yapılan anma etkinliği, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle az kişinin katılımıyla ve fiziki mesafe kurallarına uyarak yapıldı.

Anma etkinliğinde saygı duruşunun ardından açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan 10 Ekim-Der yöneticisi İhsan Seylan, “Her yerde barış demeye devam edeceğiz” dedi. Saldırıda yaralanan bazı arkadaşlarının tedavilerinin devam ettiğini aktaran Seylan, mücadelelerini sonuna kadar sürdürecekleri sözünü verdi.

MÜCADELEYE DEVAM

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 10 Ekim Gar Katliamı anıtının pandemiden dolayı sürecinin yavaşlatıldığını belirten Seylan, görevli olan kamu görevlilerini ve belediyenin anıt sürecini bir an önce başlatmalarını talep etti.

58 ay boyunca adalet arayışlarını sürdürdüklerini belirten Seylan, şunları söyledi: “10 Ekim’de burada bulunanlar, barışa gönül vermiş herkesin yanında olmak için buradaydı. Onların bizim için canlarıyla belirlediği yolda, bizlerde o barış, demokrasi ve emek bayrağını en yükseğe taşımak için mücadele etmeye devam edeceğiz. 5 yıl değil, 500 yıl geçse de katledilen canların isimlerini anacağız.”

Açıklama ardından Beyrut’ta yaşanan patlamada yaşamını yitirenler anılarak, ailelere baş sağlığı dilendi. Anma etkinliği, “10 Ekim’i, unutma, unutturma” sloganıyla son buldu.

( MA)
Editör: Haber Merkezi