VAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Gazeteci Oktay Candemir’e yaptığı üç haber nedeniyle üç ayrı soruşturma başlatıldı. Gazeteci Candemir, soruşturma kapsamında emniyete giderek ifade verdi.

Haber-Özlem Kızıltoprak

Gazeteci Oktay Candemir’in geçen ay içinde yaptığı ‘Çaldıran’da yetersiz karantina’, ‘Güvenlik Soruşturması ile işten çıkarılan ve bir daha iş bulamayan genç intihar etti’ haberleri ve twitter’de yazdığı “Süleyman Soylu özel yetki ile donatılmış İçişleri Bekçisidir. Devletin Kürt konsepti değişmedikçe Süleyman hep Bakan olarak kalacak” şeklinde ki paylaşımı nedeniyle Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından üç ayrı soruşturma başlatıldı. Candemir, ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak’ suçlarından açılacak soruşturmalar kapsamında yargılanacak.

Açılan soruşturmalar kapsamında Van emniyetine giderek ifade veren Candemir, yaptığı haber ve değerlendirmelerin düşünce kapsamında olduğunu ve Soylu’yu eleştirmenin halkı kin ve düşmanlığa tahrik olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. İpekyolu Belediyesinde çalıştığı sırada Valilik güvenlik soruşturması ile işten çıkarılan ve daha sonra iş bulamadığı için intihar eden gencin haberinin de ‘Halkın kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ olarak değerlendirilmesinin insana Yok daha neler’ dedirttiğini kaydeden Candemir, gazetecilik faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.

Candemir’in avukatı Cahit Ertan’da kendisine açılan soruşturma kapsamında müvekkili Oktay Candemir ile birlikte emniyette ifade verdi. Emniyette hem ifade veren hem de Candemir’in savunmasını yapan Ertan, açılan soruşturmaların hukukta yerinin olmadığını söyledi.

Gazeteci Candemir hakkında 3 yılda 40 dava açılmış ve Candemir bu davalarda iki defa 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Candemir birçok davadan beraat ederken, birçok davası ise sürüyor. düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından yargılanacak.
Editör: Haber Merkezi