DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve bugün katıldığı duruşmada “tahliye değil, beratımı istiyorum” diyen gazeteci Kibriye Evren tahliye edilmedi.

MA'nın haberine göre; Diyarbakır merkezli 9 ilde “KCK/Türkiye Masası” adıyla yürütülen soruşturma kapsamında 9 Ekim 2018'de gazeteci ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 142 kişiyle birlikte gözaltına alınarak tutuklanan gazeteci Kibriye Evren hakkında “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 20 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.


Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulanan gazeteci Evren ve avukatının hazır bulunduğu duruşmayı, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral ve Evren'in arkadaşları takip etti. Duruşma öncesi polislerin listelerden Evren'in duruşma salonunu araması ve salonda duruşmayı takip etmesi dikkat çekti.


‘BERATIMI İSTİYORUM’


Duruşmada, iddia makamının önceki duruşmada verdiği mütalaaya ilişkin savunma yapan gazeteci Evren, "Kadının olduğu her yer benim gazetecilik alanımdır. Yaptığım her şey gazetecilik faaliyetidir. Bilinen ve tanınan bir gazeteciyim. Sivil toplum kuruluşları, kadın kurumları, siyasi partiler benim haber kaynağımdır. 10 aydır tutukluyum. Farklı kesimlerin de içinde olduğu bir operasyonla bir gazeteci olarak alındım. Diğer gazeteciler çıktı. Ben ise 10 aydır gizli tanık ifadesi ile tutukluyum. Siyasi partiye girip çıkmam gazetecilik faaliyeti ve özgürlüğümdür. Bu özgürlüğümü kullanmaya devam edeceğim. Gazeteci arkadaşlarım serbest bırakıldı. Toplumu bilgilendirmeye devam ediyorlar. İşimi yapamıyorum, bunun içinde ayrıca mağdurum. Tahliyemi değil beratımı istiyorum" dedi.


Avukatların savunmaları ardından mahkeme heyeti duruşmayı 24 Eylül’e erteledi.


Ayrıntılar geliyor...
Editör: Haber Merkezi