ANKARA –ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Ankara’da erken saatlerde yapılan ev baskınlarında aralarında gazeteci Kenan Kırkaya’nın da bulunduğu 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Kırkaya’nın evinde arama devam ediyor.
Ankara’da sabah erken saatlerde birçok eve baskın yapıldı. Basılan evler didik didik aranırken aralarında gazeteci Kenan Kırkaya’nın da olduğu 12 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.


İki farklı operasyonun olduğu Ankara’da gözaltına alınanların bir kısmının Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra Yüksel’de eylem yapan kişiler olduğu öğrenildi. Diğer operasyon kapsamında ise HDP Ankara il yöneticisi Abuzer Kısa ve gazeteci Kenan Kırkaya olduğu belirtildi. Operasyonların gerekçesi öğrenilemezken, gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.


Gözaltına alınan isimler şöyle: HDP Ankara İl yöneticisi Abuzer Kısa, Deniz Aydın, Murat Çeşme, Gülnaz Bozkurt, Simge Aksan, Mahmut Konuk, Özge Çırpan, Burak Aydemir, Selvi Polat, Mehmet Dersulu ve İlker Işık.


Evi basılan ve hala aramanın sürdüğü Gazeteci Kenan Kırkaya’nın ise evde olmadığı belirtildi. (kaynak:MA)
Editör: Haber Merkezi