Trabzon ve Van medyası Zorluoğlu'nun adaylığını nasıl gördü?

Van Valisi ve Kayyumu Murat Zorluoğlu, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP-MHP’nin ortak adayı olarak Trabzon’a gönderilince Van Yerel Basını Valiyi ‘Van güzel bir adamı uğurladı’, ‘Kimi sevdiysek gitti’ manşetleriyle uğurladı.

Van’da tek bir çivi dahi çakmayan ve DBP’li Belediyenin yaptığı otoparkın çivisini de sökerek yıkan, var olan mevcut şehir stadını yıkan, yapımı 8 yıldır süren Van City AVM’yi açacağım diyen ama giderayak komple kapatan, kent meydanı, raylı sistem ve çevre yolu projesini hayatını geçiremediği gibi Van Büyükşehir Belediyesinin ilk defa usulsüzlük iddialarıyla Sayıştay raporlarına yansıdığı dönemin mimarı Vali Murat Zorluoğlu, AKP Trabzon Belediye Başkan adayı oldu ama memleketi olan Trabzon’da bu karar ‘Trabzon cezalandırıldı’, ‘Trabzon’a kayyım atandı’, ’Trabzon’a dışarıdan aday’ gibi haber ve yazılarla tepki gördü.


Zorluoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Trabzon’a aday yapılmasının ardından Türkiye’nin en güçlü yerel basını olarak ifade edilen Trabzon yerel medyasının en önemli gazetelerine tek tek baktım.

Bakın bizim basının öve öve bitiremediği Vali Zorluoğlu’nu

Trabzon medyası nasıl görmüş:

Trabzon Günebakış

Gündeme adaylığın duyurulmasından bir gün önce düşen ve ne teşkilât yoklamasında ne halk anketlerinde ne de aday adayları arasında yer almayan Zorluoğlu’nun ismi Trabzon’da şaşkınlıkla karşılandı

Haber 61

Vali’nin Trabzon’a aday yapılması büyük risk. Bakan-Başkan çekişmeleri yaşayan, üst düzey iktidar temsilcilerinin kısır çekişmeleriyle komaya dönen kent zaten kan kaybederken, buna il başkanlığının dirayetsiz, vurdum duymaz, herkese şirin gözükme tavırları adeta inim inim inletti kenti. İşte bunun sebebi olarak da Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cezayı kesti!
“Size bir vali daha..”
“Belediyeci bir vali”
“Kayyum vali”

Karadenizgazetesi /Asım Kemal Güner

Yerel seçim için adaylar açıklanıyor. İktidar partisi Trabzon Büyükşehir için Van Valisi Murat Zorluoğlu’nu aday gösterdi. Bu açıklama parti içerisinde çalkalanmaya neden oldu. Partiye gönül verenler, “O ki dışarıdan atayacaktın, teşkilatları ve aday adayları neden yordun” diyerek kırgınlıklarını dile getirmekten imtina etmiyor.

Biz adamları dışarıdan gelmelerine rağmen bağrımıza basarken, onlar kendi memleketlerinde istenmiyor.Tıpkı Ali Tekataş'ın Elazığ'da istenmemesi gibi.

Editör: Haber Merkezi