7/24 HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARIYLA SEÇİME DOĞRU

Hayal ve gerçeğin tüm türevlerinin yekpare yaşandığı ‘Uzak Asya’dan Akdeniz’e o da yetmiyor Avrupa’ya yada başka yerlere bir kısrak başı ‘ gibi sokturulmaya çalışılan nadide coğrafyada, yine bir seçim gündemiyle karşı karşıyayız.(Bu ülkede seçilmiş olmak hiç hoş bir durum olmasa gerek. Daha görev süren dolmadan Bahçeli gibi biri kalkıp kuyuya bir taş atıyor; kuyunun dibinde de erken seçim diyor; iktidar da arkasından hop kuyuya atlıyor. Bir bakıyorsun yine seçim)

Bildiğiniz gibi MHP Lideri Devlet Bahçeli 17 Nisan 2018 tarihinde partisinin grup toplantısında “ 3 Kasım 2019 çok geç. O zamana kadar ölebilirim iyisi mi biz bu seçimi 28 Ağustos 2018’de yapalım “ demeye kalmadan hemen ertesi gün Cumhurbaşkan’ı Erdoğan, ( Sanki halkın bu danışıklı döğüşten haberi yokmuşçasına) “Eyyy Bahçeli seni gözün açık göndermeemm etmemmm yapmammm” dedi ve Bahçeli’nin erken seçim talebine onay vererek yine sandığı önüne koydu ve bu sefer baya düşüneceğe benziyor..

Tabi ki bu danışıklı ‘Baskın Seçim’ kararına karşın özellikle HDP mırın kırın etmeden kendinden emin bir şekilde ‘TAMAM’ dedi.. ‘TAMAM’ dedi çünkü HDP; HEP, ÖZDEP, DEP, HADEP, DEHAP, DTP, BDP gibi bir siyasi gelenekten gelen; kökleri tüm ülkeyi saran ve asla karşı konulmaz, inkara gelinmez bir gerçeklikten geliyordu. Bunun için de kendine güveniyordu.
HDP 7 HAZİRAN 2015 seçimleri ruhu ve coşkusuyla, Kenan Evren darbe anayasası artığı olan (Ki hala ülke o anayasa ile yönetilip, buna da muasır medeniyetler seviyesi deniliyor) özellikle de Kürtlerin siyasal temsiliyetinin önünü kesmek için konulan %10 seçim barajını nasıl yerle yeksan
ettiyse; 24 HAZİRAN seçimlerinde de bu engelleri yine aynı şekilde yok edeceğe benziyor.

27. Dönem Milletvekilliklerinin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı gün yapılacağı bu seçimde, HDP öncelikle Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı adayı göstermekle çok yerinde bir karara imza atarken; aynı zamanda belirlediği milletvekili aday listeleriyle de büyük büyük işler başaracağa benziyor. 21 Mayıs itibariyle şer odaklarının kriminalize çabalarına rağmen YSK’ya teslim ettiği 600 milletvekili adayı listesiyle bu ülkenin her karış toprağına özgürlük, demokrasi, insan haklarını örmekte kararlı olduğunu göstermiştir. Her ilde milletvekili gösterildi.

KADIN TEMSİLİYETİNİN EN YÜKSEK OLDUĞU PARTİ TABİKİ YİNE HDP

Tüm siyasi partiler adaylarını belli kriterler çerçevesinde belirlerken; ki bu genelde çok oy alabilirlik üzerinden hesaplanırken; HDP’nin öncelikli olarak hesapsız, olmazsa olmazı olan cins temelli eşit temsiliyet noktasındaki kadın temsiliyetidir. Ve HDP yine her zamanki gibi en çok kadın milletvekili adayının olduğu parti oldu.
Editör: Haber Merkezi