İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Gazeteci Uğur Mumcu öldürülmesinişn 27’nci yılında meslektaşları, dostları ve sevenleri tarafından Harbiye'de adına yapılan anıt önünde anıldı.

Ankara'da 24 Ocak 1993 tarihinde arabasına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu, ölüm yıldönümünde Şişli Harbiye'de bulunan anıtı önünde anıldı. Anmaya Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının yanı sıra birçok gazeteci katıldı.


Anmada konuşan TGS Başkanı Gökhan Durmuş, Mumcu’yu öldüren zihniyetin Türkiye’deki araştırmacı gazeteciliği bitirerek gerçeklerin üstünü örtmeye amaçladığını söyledi. Mumcu’nun geleneğini sürmeye çalışan gazetecilerin olduğunu aktaran Durmuş, “27 yıl geçti hala gerçeklerin üzerini örtemediler. Bir kaç gün önce yüzlerce gazetecinin sarı basın kartı iptal edildi. Şu an gazeteciler basın kartı olmadan çalışmak zorunda kalıyor. Buradaki dert topluma gerçekleri ulaştırmanın önüne geçmek. Sanıyorlar ki biz gazetecileri öldürürsek, cezaevine atarsak, haklarında dava açarsak gerçekler gizli kalır. Ama yanılıyorlar ne kadar gazetecilere baskı yaparsanız yapın, gerçeklerin üstünü örtemezsiniz. Susturamayacaksınız ne Mumcu’yu susturdunuz ne de bugün yargıladığınız gazetecileri susturabileceksiniz” diye konuştu.


Cumhuriyet gazetesi çalışanlarından Ozan Yurtoğlu ise “Cumhuriyet gazetesi Mumcu’nun çizgisini devam ettiriyor. Bütün kadrosuyla yılmadan haber yapmaya devam ediyor. Karanlık emelleri olan kişilere şu mesajı veriyor Cumhuriyet çalışanları; vuruldun ama biz seni unutmadık, mirasına sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



ADANA 


Uğur Mumcu, ölüm yıldönümünde Adana'da da anıldı. Siyasi parti ve sivil toplum örgütü teslimleri Seyhan İlçesi’nde bulunan Uğur Mumcu Bulvarı’nda bir araya geldi. Mumcu'nun  fotoğraflarını taşıyan kitle bulvarda bulunan anıta kırmızı karanfiller bıraktı. Açıklamada konuşan İsa Kaya, Mumcu cinayetinin arkasındaki karanlık ellerin ortaya çıkarılmadığını söyleyerek, "Aydınlarımızın faili meçhul olarak kalması, adaletin yerini hala bulmaması vicdanları kanatmaktadır" dedi.

(MA)


Editör: Haber Merkezi