İSTANBUL – Gazeteci Uğur Mumcu öldürülüşünün 26'ncı yılında “Türkiye'de gazeteci olmak, gazeteci kalmak” etkinliğiyle Kadıköy’de anıldı.


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Kadıköy Belediyesi, Ankara'da 1993 yılında bombalı saldırıyla öldürülen Uğur Mumcu'yu anmak için Kadıköy Caddebostan Kültür Merkez’inde “Türkiye'de gazeteci olmak, gazeteci kalmak”  başlığıyla panel düzenledi. Panele gazeteci yazar Altan Öymen, T24 Yayın Yönetmeni Doğan Akın, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Gazeteci- Yazar Orhan Erinç, Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı Semra Kardeşoğlu ve PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, TGC Başkanı Turgay Olcayto ile çok sayıda kişi katıldı.


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, konuşmasına Uğur Mumcu’yu anarak başladı. Nuhoğlu, “Parlamento neredeyse ortadan kaldırıldı. Tek kişi tarafından yönetiliyoruz. Basın tamamen yok hükmündedir. Basın hayal alemini yaşıyor. Faşizm en çok karanlıktan ve sessizlikten korkan bir güçtür. Bizler her yerde, sokakta, evde sesimizi ortaya koyarsak, bu karanlık dönemden kurtuluruz” dedi.


'SESSİZ KALMAYAN GAZETECİYDİ'


TGC Başkanı Turgay Olcayto da, “Türkiye kuruluşundan bu yana darbelerle ve sıkıyönetimle yönetildi. Halkın istediği gibi yönetilmedi. Uğur Mumcu ise bunlara karşı gelen ve buna karşı sessiz kalmayan bir gazeteciydi. Bu nedenle hedef haline geldi” diye belirti.


Konuşmaların ardından sanatçılar Tilbe Saran ve Levent Üzümcü, Uğur Mumcu makalelerinden çeşitli örnekler okudu.


Konuşmaların ardından müzik dinletisi sunuldu. (Kaynak-MA)
Editör: Haber Merkezi