ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Demokrasi İçin Medya / Medya İçin Demokrasi Programı Direktörü Yusuf Kanlı yeni1mecra’nın sorularını yanıtladı. Kanlı, Gazeteciler ile gazeteci örgütlerine yönelik destek programı kapsamında 12 Ocak’ta Medya Konferansı düzenleyeceklerini söyledi.

Avrupa Birliği’nin IPA Programı çerçevesinde finanse ettiği, Gazeteciler Cemiyeti’nin yürüttüğü Demokrasi İçin Medya / Medya İçin Demokrasi Programı’nın (M4D) Direktörü gazeteci Yusuf Kanlı yeni1mecra’dan İrfan Uçar’ın sorularını yanıtladı.





M4D hakkında bilgi veren Kanlı, programda amaçlarının gazeteci ve gazeteci örgütlerinin kapasitelerini ve dayanıklılığını artırmak olduğunu söyledi.

Kanlı, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ve medya sahipliğinin yeni bir şekil aldığını belirten Kanlı şunları söyledi. “Bu ortamda gazeteci arkadaşlarımız yeterince iş bulma, buldukları işlerde özgürce çalışabilme ve ürettiklerini sayfalarda, ekranlarda, radyolarda görebilme umudu kalmadı artık. Tablo böyle ağır” dedi.
yeni1mecra’nın da finansal destek aldığı M4D Programı’nı ve Basınevi Destek Aracı hakkında bilgi veren Kanlı, 31 projenin destek gördüğünü söyledi.

Yürüttükleri destek programının 40 ay süreceğini ve birinci yılının bitmek üzere olduğunu ifade eden Kanlı, 12 Ocak’ta Ankara’da Yıllık Medya Konferansı düzenleyeceklerini bildirdi.

Kanlı, konferansta Basın ve İfade Özgürlüğü Raporu’nun sunulacağını, M4D Program Çalışmalarına ilişkin video sunum yapılacağını, Basın Evi Destek Aracı – İyi Uygulamalar Paneli düzenleneceğini, Medya ve Kamu Sorumluluğu panellerinin düzenleneceğini kaydetti.

Detaylar video söyleşimizde…

Editör: Haber Merkezi