İSTANBUL - "Geçinemiyoruz" şiarıyla Kartal'da bir araya gelen binlerce emekçi yürüyüşe geçti. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), “Geçinemiyoruz! İnsanca yaşam, emekten ve halktan yana bütçe için omuz omuza” şiarıyla Kartal Meydanı’nda miting düzenliyor. Binlerce emekçi, soğuk hava ve yağan yağmura rağmen Marmaray'ın Başak İstasyonu’nda bir araya geldi. "İnsanca yaşamaya yetecek ücret için, gelir vergisi adaletsizliğine son vermek için, hukuksuz, keyfi OHAL KHK'lerin iptali için, herkese temel gelir güvenliği için, haftada 35 saatlik çalışma saati için, güvenli istihdam, güvenli gelecek için alanlardayız", "Krize, işsizliğe, erkek şiddetine karşı isyandayız", "İnsanca yaşam Emekten ve halktan yana bütçe için geçinemiyoruz" pankartlarını açan emekçiler, taleplerini haykırdı. 

Yürüyüşten önce çalınan müzikler eşliğinde halay çeken binler, sık sık "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" ve "Asgari değil insanca yaşam" sloganları attı.

Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne gibi çevre kentlerden gelen sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerden binlerce kişi, taleplerinin yazılı olduğu pankart ve dövizlerle kortej oluşturdu. 

Emekçiler, sloganlarla Başak’tan Kartal Meydanı’nda doğru yürüyüşe geçti. 

'YAŞASIN DEVRİM VE SOSYALİZM'

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), "Kapitalizmin krizine karşı halkların ortak mücadelesi kazanacak", Halkların Demokratik Partisi (HDP), "Êdi beşe, geçinemiyoruz" ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), "Krize, açlığa, yoksulluğa artık yeter; tek yol devrim" yazılı pankartı ve "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganlarıyla yürüyüşte yer aldı.

Ayrıntılar geliyor...

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi