İZMİR – Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP'ye yönelik saldırı dolayısıyla Mithat Sancar’a, eşi Sare Davutoğlu ise Pervin Buldan’a telefonda başsağlığı diledi.

MA'nın haberine göre; Siyasi partilerin dün silahlı saldırının hedefi olup, parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledildiği Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik destek ziyaretler sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı ve partili milletvekillerinin ziyaretlerinin ardından Gelecek Partisi yöneticileri de HDP’yi ziyaret etti.

Gelen heyetin başında Gelecek Partisi Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Cuma İçten yer aldı. İçten ve beraberindeki isimler, bir araya geldikleri HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’a başsağlığı dileklerinde bulundu.

AHMET DAVUTOĞLU VE EŞİ TELEFON BAŞSAĞLIĞI

Gerçekleştirilen ziyaret sırasında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu telefonla görüştüğü Sancar’a, eşi Sare Davutoğlu ise Buldan’a başsağlığı dileklerini iletti.

‘HEPİMİZE YAPILMIŞTIR’

Yapılan bu telefon görüşmeleri sonrası konuşan Cuma İçten, saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Bu saldırı hepimize yapılmıştır. Hükümet derhal gereğini yerine getirmelidir. İktidar, kendisi gibi düşünmeyenleri ‘hain’, ‘terörist’ ilan etti. Genel Başkan Yardımcımıza da saldırı oldu. Asla kabul edilemez. Yanınızdayız. Güvenlik birimlerinin olduğu bir yerde saldırı olması ciddi bir güvenlik zaifiyetidir.”

‘SORUMLULUK İKTİDARDA’

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, gerçekleştirilen saldırının münferit değil, planlı bir saldırı olduğunu ifade etti.

Sancar, “Bir kaos planı var ve siyasi sorumluluk tümüyle iktidardadır. İktidarın sorumluluğu ortadadır. Düşmanlaştıran, hedef gösteren, sürekli tehditlerle konuşan bir iktidar yapısı var karşımızda” dedi. 

'^MUHALEFET ORTAK TUTUM SERGİLEMELİ' 

İç güvenlikten sorumlu bakanın bile sürekli tehditlerde bulunduğunu söyleyen Sancar, “Bunun münferit bir olay olduğunu söyleyenler de olayın üstünü örtemeye çalışanlar. Bu bireysel, münferit bir meczubun yaptığı saldırı değildir. Hatırlarsınız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Selçuk Özdağ’a yine aynı kışkırtmalar sonucu yine örgütlü planlı saldırılar yapılmıştır. En son Rize’de İYİ Parti mitingine de benzer saldırılar oldu. İktidarın iki ortağının başı da ‘bunlar daha iyi günler, başka şeyler de olacak’ sözünü kullandılar. Dün çağrı yaptık, bugün de söylüyoruz. Ne demek istediğinizi ya açıklarsınız ya şimdi gerçekleşenler onların somutlaşmasıdır. Bu konuda sorumluluk net olarak iktidardır. Böyle bir tek faili varmış gibi ve kendi başına hareket etmiş gibi yazılacak senaryoların tamamı bu cinayete ortaklık anlamına gelecektir. Bunu karşısında yapılacak şey; demokratik siyaseti, toplumsal barışı ve ortak demokratik ilkeleri birlikte savunmaktır. Bizim muhalefet partilerine çağrımız var. Oda Meclis’te bulunsun bulunmasın en kısa zamanda bir araya gelip, buluşmak ve ortak tutum sergilemektir” diye konuştu.

Gelecek Partili İçten, bu sözlerinin ardından Sancar’ın duygularını paylaştığını ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi