MERSİN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Resim sergileriyle göz dolduran ‘Genç Ressamlar’, kullandıkları atık malzemelerle çevre kirliliği ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmayı hedefliyor.


Sanat yetenekleri okudukları okulun resim öğretmeni tarafından keşfedilen yaşları 14 ila 16 arasında değişen gençler, başladıkları resim çalışmalarını önemli bir ölçüde ilerleterek sergilerini açtı.


Genç ressamların atık malzemelerden oluşan resim sergileri ilgiyle karşılanırken, çalışmalarında kullandıkları malzemelerle çevre kirliliği ve geri dönüşüm konularına da dikkat çekiyorlar.


‘İlgim küçük yaşlarda başladı’


“Genç Ressam” olarak bilindiklerini belirten Sultan Özkul, resme ilgisinin küçük yaşlarda başladığını dile getirdi. 3 yılı aşkın süredir eğitmeniyle birlikte yetkin çalışmalar sürdürdüğünü kaydeden Sultan, sanat yeteneğinin ise lise ve üniversite eğitimleri ile belirleneceğini vurguladı.


‘Yaşamın kendisi renktir’


200’e yakın tual çalışmalarının olduğunu ifade eden Sultan, başarısında ailesinin inanç ve desteğinin etkili olduğunu söyledi. Gelecekte önemli ve yetkin bir ressam olmayı amaçladığını dile getiren Sultan, sanatın kendisi için öneminin ise sözlerle ifade edilemeyecek denli anlamlı olduğunu kaydetti. Sultan, “Sanat renktir. Yaşamın kendisi siyah beyaz olmadığına göre, kişinin kendisi de renksiz değildir. Kişinin kendisindeki rengi bulması için ise yine renklerle bir araya gelmesi gerekir. Ben kendimi çalışmalarda cıvıl cıvıl hissediyorum. Çalışmalarla kendimi tanımlayabiliyorum. Kendimi buldum diyebilirim. Herkesin de kendisini bulmasını tavsiye ediyorum” dedi.


Tablo ve şövaleler artık malzemelerden 


Sanat ile ilgilenmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Zeynep Yazlık ise, bu mutluluğu çalışmalarıyla herkese göstermeyi amaçladıklarını ifade etti. Resim yapmanın insanın duygularını en güzel dile getirme yöntemi olduğunun altını çizen Zeynep, herkesin yaşamında mutlaka sanatın yer alması gerektiğini söyledi. Dışarıdan herhangi bir destek almadıklarını aktaran Zeynep, çevre kirliliği ve geri kullanım konularında farkındalık oluşturmak için atık malzemeleri toplayıp tablo ve şövale yaptıklarını dile getirdi. ( Kaynak: JINNEWS )
Editör: Haber Merkezi