DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Gürbüz ilk kitabını anlattı Mustafa Gürbüz 6 Kardeşten en küçüğü olarak Amed'in Karacadağ ilçesinde dünyaya geldi. Geniş aile bağlarına sahip olan Gürbüz ilk okulu Beyaz Tebeşir de okudu. Liseyi ise Amed'in Bağlar ilçesinde bulunan İBB Kiptaş Lisesinde okudu.



Gürbüz her şeye olumlu bakan olumsuzlukları dert etmeyip üstesinden gelen 24 yaşında genç bir kalem. Gürbüz ilk kitabının basıldığını ancak daha önce yazdığı kitaplarının olduğunu söyledi.
Farklı kitaplarının olduğunu belirten Gürbüz "Yazdığım farklı kitaplarımda var. Basım için zamana ihtiyacımız var. j &j yayın eviyle çalışıyorum benim için bir ses bir kitap. Gizem'in hikayesini yazdım tekrar dile getirmem beni etkiliyor. Gizem bütün insanlıktan temiz olmasına rağmen en yakınından kara dumanlar içinde bırakıldı. Gizem yılmadı ve şair Ferat Eripek'in de dediği gibi bir gün tüm erkeklerin tanrıçası olacaksın" dedi.



Kitabından yaşanan olaydan ne kadar etkilendiği anlatan Gürbüz şöyle devam etti: "Evet dediğiniz gibi binlerce hikaye var. Ben bu tip olayları düşünemiyorum duymak istemiyorum. Bana çok ağır geliyor. Kaldıracak kadar güçlü değil yüreğim. Her bir olay duyduğumda dahada farklı oluyor benim için. Devlet mekanizması bu konularda bozuk çalışıyor ve hiç bir çalışma yapmıyor ilerde dehasını belgelerle fotoğraflarla yazacağım. Belki ses kayıtları, videoda olabilir. Bilinçli toplum olarak hiç iyi değiliz. Bu gün yaşadıklarımız gelecekte kadınların daha nelere maruz kalacağının net ifadesidir. Kadınlar baş kaldırın sınır tanımayan sizler güzel olan her şeyi hak ediyorsunuz. Genç yazarlara çağrım buluşalım iletişim içinde olalım ben toplu olarak bir şeylerin başarılı olacağına inanıyorum gelin kucaklaşalım."



kitabı için okuyucuların çok olumlu yorumlarda bulunduğunu vurgulayan Gürbüz bütün yorumları kitabının kendi instagram sayfasında paylaştığını belirtti.
Editör: Haber Merkezi