ELAZIĞ-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Mustafa Girgin, öğrenci evinde bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili, bir kadın doktor ve üniversite öğrencisi gözaltına alındı.


MA'nın haberine göre; Elazığ merkez Nailbey Mahallesi, Tuncay Sokak'ta bulunan bir öğrenci evinde Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Mustafa Girgin, iddiaya göre bir konuyu konuşmak üzere çağrıldığı öğrenci evinde bıçaklanarak öldürüldü. Girgin’in evde yaşanan tartışma sırasında bıçaklandığı ileri sürüldü. Komşuların olayı fark etmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri çağrıldı. Girgin’e yapılan ilk müdahaleye rağmen olay yerinde hayatını kaybetti.


Olay sonrası üniversite öğrencisi F.A. (23) ile pratisyen doktor Ç.G.B., polis tarafından şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Olay yerinde savcının yaptığı inceleme sonrası Girgin’in cesedi otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.


REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI


Girgin’in öldürülmesi ardından Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ tarafından yazılı açıklama geldi. Rektörlüğün açıklaması şöyle: “Akşam saatlerinde Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Girgin’e yapılan menfur saldırı neticesinde hayatını kaybetmesi haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Şahsım ve üniversitem adına, merhum Doç. Dr. Mustafa Girgin’e Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Tüm Fırat Üniversitesi ailesinin ve sağlık camiasının başı sağ olsun.”
Editör: Haber Merkezi