BATMAN /VAN - TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan’a verilen 30 yıllık ceza Batman ve Van'da protesto edildi. 

Batman’da Tevgera Jinên Azad (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan’a "örgüt üyeliği"nden 2 kez olmak üzere toplam 30 yıl hapis cezası verilmesi protesto edildi. HDP Batman İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, TJA aktivistleri ile HDP Kadın Meclisi katıldı.  

'CEZA TÜM KADINLARA VERİLDİ' 

Açıklamada konuşan TJA Batman Sözcüsü Şükran Çelebi, verilen cezaya tepki göstererek, "Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin Dönem sözcümüz Ayşe Gökkan’a verdiği 30 yıllık cezayı kabul etmiyoruz. Biz Ayşe Gökkan’ın yol arkadaşları olarak Ayşe Gökhan şahsında bütün kadın mücadelesi veren kadınlara verilmiş olarak görüyoruz. Bunun karşısında durduğumuzu beyan ediyoruz. Ayşe Gökkan bütün yaşamını kadın özgürlük mücadelesine adayan kadın yoldaşımızdır. Bizler onun bıraktığı yerden mücadelesine devam edeceğiz" dedi.

Açıklama, "Jin Jiyan azadi" sloganı ve alkışlarla son buldu. 

VAN

Van’da yapılan basın açıklamasında da Gökkan’ın ceza alması protesto edildi. Açıklamaya HDP Kadın Meclisi, TJA Aktivistleri, Star Kadın Derneği yöneticileri ve çok sayıda kadın katıldı. HDP İpekyolu ilçe binası önünde yapılan açıklamada “Jin Jîyan Azadî”, “Kadın Yaşam Özgürlük” yazılı pankart taşındı. “TJA Susturulamaz” ve “TJA Nayê  Bêdeng kirin” yazılı dövizleri taşıyan kadınlar adına açıklamayı HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan yaptı.

Türkiye yargısı ve dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek yeni bir karara daha imza atıldığını ifade eden Orhan, kadınların erkek devletin baskılarına boyun eğmediği ve örgütlü kadın mücadelesinden yılmadığı için bu cezanın verildiğini söyledi. Orhan, “Susturamadığı ve bastıramadığı tek kesimin kadınlar olduğunu gören devlet aklının adeta intikam alırcasına bir yaklaşım sergileyerek kadın mücadelemize ve örgütlü kadın gücümüze verdiği mesajı görüyor anlıyoruz. Biz de diyoruz ki bizler örgütlü ve demokratik zeminde mücadelemizi büyütmeye devam ediyoruz. Büyüyen mücadelemiz sarayları yıkacak faşizmin karanlığından herkesi kurtaracaktır. Kimliğimizden ve mücadelemizden bizi vazgeçiremeyeceksiniz. Bugün bizleri illegalize etmek isteyen tüm güçlerden er ya da geç yargı önünde hesap soracağız ve kimlerin gayrı meşru olduğunu haykırmaya devam edeceği” diye konuştu.

Açıklama, “Jin Jîyan Azadî” sloganlarıyla son buldu. 

Editör: Haber Merkezi