DİYARBAKIR- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Diyarbakır Kayapınar Belediyesinin görevden alınan eş Başkanı Davut Kesen, belediyenin 350 bin TL’lik danışmanlık hizmeti alım ihalesine ilişkin açıklama yaptı.
Haber İsmali BARDAKÇI

Görevden alınan belediye eş başkanı Davut Kesen ile Belediye meclis üyeleri yaptıkları yazılı açıklama ile hizmet alım ihalesine tepki gösterdi. Yazılı açıklamada şunlara dikkat çekildi, “Bir haber sitesinde yer alan, “Kayyımla yönetilen Diyarbakır Kayapınar Belediyesi, 10 ay alacağı danışmanlık hizmeti için 350 bin lira ödedi” konulu haber içeriği ile ilgili bir araştırma yaptık. Yaptığımız araştırma neticesinde habere konu olan ve 19.02.2021 tarihinde (MD 21F) Pazarlık usulü ile yapılan 2021/76175 kayıt numaralı ihale ile ilgili bilgi ve belgelere ulaştık. (Ekap) Elektronik kamu ihale platformuna ihale ilgili yapılan bilgilendirmede 08.03.2021 - 31.12.2021 tarihlerini kapsayan 9 ay 22 günlük danışmanlık hizmeti için İzmir’den davet edilen ve teklif veren tek firma olarak Çözüm Yönetim Hizmetleri Proje Geliştirme Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi ile 350.000,00 TL tutarında sözleşme imzalandığı görülmektedir.

Halkın takdirine bırakıyoruz
Söz konusu ihale Kayapınar Belediyesinde yapılan yüzlerce gereksiz ve usulsüz işlemlerden sadece bir tanesi. 2019 Mahalli idareler seçimlerinden sonra sadece 5 aylığına yönetme imkanına sahip olduğumuz dönemde, kayyum yönetiminde yapılan ihalelerin neredeyse tamamı (MD 21 F) Pazarlık usulü ile yapılmış ve çoğu ihale aynı firmalar arasında pay edilmişti. Kayapınar Belediyesine bağlı başta kırsal mahalleler olmak üzere Huzurevleri, Sanayi ve Quça bölgelerinde Belediyenin ana görevleri olan alt yapı, yol ve kaldırım, temizlik ve çevre sağlığı gibi hizmetler yapılmazken,  Belediye kadrosunda istihdam edilen bine yakın personel olmasına rağmen dışarıdan danışmanlık hizmeti alınmasını halkın takdirine bırakıyoruz. Elektronik kamu ihale platformu ve bazı özel ihale arşivleme sitelerinden de görüleceği üzere başta Kayapınar belediyesi olmak üzere kayyum yönetiminde olan birçok belediyede halkın parası bu şekilde gereksiz ve usulsüz bir şekilde harcanarak belediyeler borç altında bırakılarak hizmet yapamaz hale getiriliyor. Şimdiye kadar yaptığımız gibi bundan sonra da Kayapınar halkı tarafından seçilmiş halkın temsilcileri olarak halkın parasının takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi