MALATYA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in yeniden yargılandığı davanın 3'üncü duruşması Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında verilen hapis cezalarının Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulması üzerine yeniden başlayan yargılamanın 3'üncü duruşması Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.


"Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla yargılanan tutuklu Kışanak ve Tuncel, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) katılırken, avukatları da duruşmada hazır bulundu. DBP ve HDP'liler, HDP Kadın Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ile aileler de duruşmaya katıldı.


Duruşma savunmalarla devam ediyor.


NE OLMUŞTU?


Malatya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz yıl Kışanak hakkında “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 11 yıl 3 ay, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 3 yıl hapis cezası vermişti. Mahkeme, Tuncel hakkında ise “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 9 yıl 9 ay ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 5 yıl 3 ay hapis cezası vermişti. Kışanak ile Tuncel hakkında verilen kararlar, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18’inci Ceza Dairesi tarafından esası da etkileyecek şekilde usulen bozulmuştu.

(MA)

Editör: Haber Merkezi