Öncelikle dünya barış gününün ne olduğu hakkında bilgi vererek, dünya barış günü olarak kutlanılan 1 Eylül’de neler olduğunu sizlere anlatacağız. İşte 1 Eylül'ün barış günü olarak kutlanılması aslında o kadar da tesadüfü bir durum değildir.

Dünya Barışı Nedir?


Dünya barışı, tüm dünya insanları için mutlu ve barış içinde yaşama ülküsüdür. Tüm ulusların gönüllülük esasına dayanan, savaşı önleyen politikalarla bir araya gelerek bütün zorbalıklara ve şiddete karşı olarak amaçladıkları karşı koyuş sonucu ulaştıkları bir huzur ortamıdır. Barışa ulaşmanın yolu şiddetin olmadığı bir yoldan geçer. Dünya barışını sağlamak için Birleşmiş Milletler Kurulmuş ve bu konseydeki 5 daimi temsilci; Çin, Rusya, Fransa, İngiltere ve ABD’dir. Ne kötü bir tezattır. En çok savaş araçları için yatırım yapanlar, sürekli savaş için bahaneler bulan ülkeler dünya barışının temsilcileri olarak kendilerini göstermektedirler. İşte 1 Eylül’de kutlanan Barış Günü'nde de bunun gibi bir tezat söz konusudur.

 

1 Eylül’de Dünya Barışı Neden Kutlanır?


ikinci dünya savaşı

1 Eylül ne ifade ediyor, neden bu gün dünya barış günü ilan edilmiştir? Sevgili okuyucular bilmenizi isterim ki bildiğiniz birçok barış dolu gün kanlı bir geçmişe sahiptir. 1 Eylül 1939tarihine gidelim ve bu gün neler yaşandığını sizlere kısaca hatırlatalım. 1 Eylül tarihinde Almanya’nın Nazi’si Polonya’ya saldırmış ve burada binlerce insanı katletmiştir, İkinci Dünya Savaşı'nın başlangıcı ve milyonlarca insanın ölümüne yol açan bir gündür. Birleşmiş Milletlerin 21 Eylül günü kutladığı Dünya Barış Günü Türkiye’de savaşın kara yüzünü hatırlatmak için 1 Eylül'de kutlanılmaktadır.

Dünya Barışı Mümkün müdür?

barış

İnsanlar ihtiraslarından kurtulduğu zaman, gerçekten samimiyetle inandığı ve insanın bir karış topraktan daha önemli olduğunu anladıkları zaman dünya barışı gelecektir. Başta gelişmiş devletlerin ön ayak olabileceği 'dünya barışı formülü' bütün dünya ülkelerinin katılmasıyla ancak mümkün olabilecektir. Böyle bir şey mümkün müdür, şu an için böyle bir ortam söz konusu değildir.

(Kaynak: NeOldu.com / Özel Haber)
Editör: Haber Merkezi