Özet ve Detaylar



Babam ve Oğlum'da, 12 Eylül darbesinin yıktığı hayatlardan birinde yetişmektedir küçük Deniz. Annesini henüz doğmadan önce kaybetmiş, bir gazetede yazar olarak çalışan babası tarafından mütevazi bir evde yetiştirilmiştir. Babası dışında tanıdığı tek bir akrabası bile yoktur. Taki babası Sadık, bir gün Deniz'i şaşırtacak bir haberle gelene kadar... Deniz artık babasıyla birlikte, hiç görmediği dedesinin yanında, küçük bir kasabada yaşayacaktır.
Köye vardıklarında Sadık yıllar önce küstüğü babasını ilk kez görüyordur. Aralarındaki bu üskünlük kolay kolay geçecek cinsten bir durum değildir. Sadık'ın dönüş sebebini anlamlandıramayan aile bir yandan çok mutluyken diğer yandan tedirgindir de. Zamanla Deniz bu hiç görmediği ailesine alışırken ve her şey düzelmeye başlamışken yaşanan bir dram herkesi derinden etkileyecektir.
Son dönem sinemamızın en dokunaklı filmlerinden biri olarak kabul gören Babam ve Oğlum kendi türünde klasikleşmeye aday filmlerden biri.



Dağıtımcı -


Yapım yılı 2005

Metraj uzun metrajlı film

İlginç Detaylar -

Bütçe -

Dil Türkçe

Görüntü formatı -

Renk Renkli

Ses formatı -

Yapım formatı -

Viza numarası -







Beyazperde Eleştirisi





Çağan Irmak'ı kısa filmlerinden beri bir şekilde takip ettim. Dürüstçe konuşmak gerekirse, tam da o kimi ödüllü kısa filmlerinden beri de çok beğenmedim yaptığı işleri. Televizyon filmlerinden ilk uzun metrajı Bana Şans Dile'ye, pek acemiceydi hepsi. Fakat bugün baktığımda görüyorum ki, zaman içinde çok yol kat etti kendisi. Asmalı Konak süreci ile teknik açıdan iyice becerikli hale geldi; öykü anlatmayı daha iyi öğrendi. Bir önceki filmi Mustafa Hakkında Her Şey, elindeki malzemeye iyice hakim olduğunun bir kanıtıydı. Geriye kalan tek sorunsa, büyük laflar etme arzusuna mani olamamasıydı.Irmak'ın yeni sinema filmi Babam ve Oğlum, son televizyon projesi Çemberimde Gül Oya ile aynı siyasi sularda dolaşıyor. Senarist-yönetmen, bir iki kez kendini tutamayıp derdini fazla yüksek sesle dile de getiriyor. Ama filmin geneli açısından baktığımızda, kabaca gözümüze sokulmuş pek bir şey yok. Çoğu...




Yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı Babam Ve Oğlum filmini tek parça, HD formatta, yüksek kalitede izleyebilirsiniz. Filmin kadrosunda Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Hümeyra, Tuba Büyüküstün, Şerif Sezer, Binnur Kaya, Yetkin Dikinciler, Ege Tanman gibi oyuncular yer alıyor. Sadık memleketinden üniversite eğitimi için ayrılmıştır. Babası ise onun ziraat mühendisliği okuyup çiftliklerinin idaresini almasını istemektedir. Sadık'ın politikayla aktif olarak ilgilendiğini öğrenen babası Hüseyin oğlunu evlatlıktan reddeder. Sadık yıllar sonra ölümcül hastalığından ötürü oğlu Deniz'i bırakmak için baba evine geri döner. Babam ve Oğlum - Tek Parça Film (Yerli Film) Avşar Film / Drama https://youtu.be/mx5NyXylTnA?list=PLG...



Editör: Haber Merkezi