Almanya’da okullarda artan cinsel tacize karşı mücadele planı hazırlandı.




Almanya'nın başkenti Berlin'de okullarda cinsel taciz ile mücadele için başlatılan "Okullar Cinsel Şiddette Karşı" adlı kampanya tanıtıldı. Tanıtıma Eğitim Bakanı Sandra Schaeres de katıldı. Schaeres kendisinin de cinsel tacize maruz kaldığını anlatarak, bu kampanyayla okullarda yaşanan cinsel tacizlerin ortaya çıkarılması ve engellenmesi hedeflendiğini belirtti.

Araştırmaların, neredeyse her sınıfta en az iki öğrencinin cinsel tacize maruz bırakıldığını ortaya koyduğunu hatırlatan Sandra, "Korkunç sonuçlar var. Her sınıfta iki kişi cinsel taciz kurbanı. Ağırlıklı olarak da kız öğrenciler mağdur. Cinsel taciz mağduru öğrencilerin yüzde 75'i kız, yüzde 25'i erkek. Öğrenciler genelde sınıf gezileri sırasında, spor derslerinde, güvendikleri büyüklerle ders çalışırken veya arkadaş grubu tarafından tacize uğruyor" dedi.

Berlin'de geçen yıl 774 cinsel taciz olayı yaşandı. Cinsel tacize maruz bırakılanlar için çağrı merkezi de kuruldu. Almanya genelinde kişiler isim vermeden ücretsiz olarak 0800 22 55 530 numaralı telefonu arayıp başına gelenleri anlatarak yardım alabiliyor.

Kaynak: JinNews


Editör: Haber Merkezi