ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Şengal Katliamı’nın 5’inci yıl dönümünde Êzidî kadınların yaşadıklarına dikkati çekmek için açılan resim ve fotoğraf sergisi son gününde.




Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu, Şengal Katliamı’nın 5’inci yıl dönümünde Êzidî kadınların yaşadıklarına dikkat çekmek için resim ve fotoğraf sergisi açtı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki serginin açılışına, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP’nin 5 Haziran 2015’te İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingde yaşanan patlamada yaralanan Lisa Çalan ve çok sayıda kadın katıldı.
‘SOYKIRIM OLARAK KABUL EDİLMELİ’

Açılışta açıklamalarda bulunan Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu Üyesi Gülcihan Şimşek, Êzidîlere yönelik saldırıların olduğu tarihin aynı zamanda onların bayram günü olduğunu hatırlattı. Saldırılarda 7 bin Êzidî kadının esir alındığını ve hala 3 bin kadının IŞİD’in elinde olduğunu hatırlattı. Şimşek, “Biz Êzidîlerin yaşadıkları bu trajediye, 7 bin kadına el konulup pazarlarda satılmasına, tecavüze ve tacize uğramasına neden olan bu saldırıyı kınıyoruz. Êzidî kadınlarının yaşadıklarını hissettiğimizi buradan belirtmek istiyoruz. Birleşmiş Milletler’in bugünü soykırım olarak kabul etmesi adına da sergimizi açmış bulunuyoruz. Bu saldırı bir soykırımdır. Bu soykırımın tanınması gerekiyor” dedi.Gazeteci Medya Üren’in 10 resmi ile Şengal’de Êzidîleri göç yollarında fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök ve fotoğrafçı Fatma Çelik’in toplam 28 fotoğrafının yer aldığı sergiyi gezen kadınlar, fotoğraflara yansıyan trajedi karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Editör: Haber Merkezi