ANKARA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: CHP Milletvekili Ayhan Barut, ekonomik kriz nedeniyle bebek maması ve bezine fahiş zamlar yapıldığına dikkat çekerek, mama ve bebek bezi gibi temel ihtiyaçların vergi kapsamından çıkarılmasını istedi.




CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, ekonomik krizle birlikte bebek bakım maliyetlerinin çok arttığına dikkat çekerek mama, bebek bezi gibi temel ihtiyaçların vergi kapsamından çıkarılmasını istedi.

Barut, “Her konuda desteklenmesi gereken anne ve babaların isteği olan bebek için zaruri ihtiyaçlardaki KDV’yi sıfırlayacak mısınız” diye sordu.

Ayhan Barut “Toplumun tüm kesiminde olduğu gibi özellikle son 5 yıldır yeni çocuk sahibi olan yurttaşlarımızın en büyük sıkıntısı çocuk yetiştirmenin maliyetindeki fahiş artış. Yaşanan zamlar anne ve babaları canından bezdirdi. Her konuda desteklenmesi gereken anne ve babalar, çocuk sahibi olma mutluluğunu yaşayamıyor. Zamlarla birlikte bebek mamasında yüzde 99.4, bebek bezinde yüzde 64, bebek pijamasında yüzde 64.8, iç çamaşırında yüzde 104.1 artış oldu. Bu artışlar nedeniyle mama çocuğun boğazında düğümleniyor. Anne ve babaların isteği olan, bebek için zaruri bu ihtiyaçlardaki KDV’yi sıfırlayacak mısınız? İşçi, memur, asgari ücretli çalışan ailelere yapılan zamlar ortada iken, yaşanan bu zamlar için açıklamanız ne olacaktır? Milyonların haklı talebinin yerine getirilmesini bekliyor, görev başındakileri acil adım atmaya çağırıyoruz” dedi. ( EKMEK ve GÜL )

Editör: Haber Merkezi