DÜNYA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; ABD’nin Suriye’de oluşturulacak ‘güvenli bölge’ için sunduğu plan ile Ankara'nın taleplerine ilişkin detaylar belli olmaya başladı.



Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığındaki ABD heyetinin, Suriye’de oluşturulacak ‘güvenli bölge’ için sunduğu planın detayları belli olmaya başladı.

Ankara’ya sunulan plana göre; Türkiye-Kuzey Suriye sınır hattının 450 kilometrelik bölümünde derinliği 5 kilometre olarak belirlenen güvenli bölgeden DSG/YPG çıkarılacak. Bölgede TSK ile uluslararası koalisyon güçleri, gözlem noktaları kurup devriye görevi yapacak. 5 kilometrelik sınır şeridinde Ayn el Arap, Telabyad, Resulayn ve Kamışlı kentleri yer alıyor. Plana göre, güvenli bölge, kent merkezlerini kapsamazken, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey başkanlığındaki ABD heyetinin sunduğu planın Ankara’da destek bulamadığı öğrenildi.

TÜRKİYE EN AZ 30 KM İSTİYOR

Milliyet’in Namık Durukan’ın haberine göre görüşmede ABD heyetine, Türkiye’nin talepleri iletilirken, güvenli bölgenin TSK’nin denetiminde olması ve kurulacak gözlem noktalarının koordinesinin de Türkiye’ye bırakılması istendi. Görüşmede, güvenli bölgenin derinliğine yönelik de bilgi alışverişi yapıldı. Ankara, sınırda en az 30 kilometrelik bir sınır şeridinde güvenli bölge uygulamasının hayata geçirilmesini talep etti.( Kaynak: Artı Gerçek )

Editör: Haber Merkezi