ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Türkiye'de çok sayıda hak savunucusunun uğradığı baskıyı, açılan dava ve soruşturmaları takip edip duyurmak üzere sessizkalma.org sitesi kuruldu. Hafıza Merkezi Eş Direktörü Murat Çelikkan, "Sitenin en kısa zamanda Türkiye’nin bir dönemine tanıklık eden, onu hafızalaştırmaya çalışan bir tarih belgesine dönüşmesi en büyük dileğimiz" dedi.



DUVAR GAZETESİ'nin haberine göre;  İnsan hakları savunucularının uğradığı baskılar ve haklarında açılan davaların takibi ve duyurulması amacıyla https://www.sessizkalma.org sitesi kuruldu. Hafıza Merkezi Eş Direktörü Murat Çelikkan, yaptıkları çalışmayı anlattığı ‘Yeni hedef: İnsan hakları savunucuları‘ başlıklı yazısında insan hakları savunucularının mesailerinin büyük bölümünü ya kendi davaları için ya da dayanışma amacıyla adliyelerde geçirdiğine dikkat çekti.

Çelikkan şöyle devam etti: “Bu nedenle Hafıza Merkezi, Eşit Haklar için İzleme Derneği ve Hollanda Helsinki Komitesi ile birlikte insan hakları savunucularının savunulması adlı bir program yürütüyor. Bu, maalesef bütün örgütlere yaşamayı sürdürebilmeleri için devletin dayatmış olduğu bir faaliyet alanı. SessizKalma.org adıyla kullanıma açtığımız site de bu çalışmanın ürünlerinden biri. Hedefimiz bu siteyle insan hakları savunucularına karşı yürütülen adli baskıları derlemek, süren davaların kolay takip edilmesini sağlamak, insan hakları savunucularından mağdur olanların kimler olduğunu duyurmak, bu alandaki baskılar kadar örgütsel ve toplu mücadelenin örneklerine yer verebilmek. Sitede ayrıca baskıya uğrayan insan hakları savunucuları için uluslararası mekanizmalara dair bilgilere de yer vermeyi hedefliyoruz. Bu sitedeki bilgileri belli başlı davalar kadar bireysel ihlallere de yer verecek şekilde geliştirmeyi hedefliyoruz. Sitenin en kısa zamanda Türkiye’nin bir dönemine tanıklık eden, onu hafızalaştırmaya çalışan bir tarih belgesine dönüşmesi en büyük dileğimiz…” (HABER MERKEZİ)
Editör: Haber Merkezi