ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Seçim sonuçları henüz resmi olarak açıklanmazken, HDP’nin önde gözüktüğü birçok kentte binlerce kişi kutlamalar için parti binalarına akın etti. Çekilen halaylar eşliğinde sloganlar atan partililer, açlık grevi eylemlerini selamladı.


Seçim sonuçları resmi olarak henüz açıklanmazken, Diyarbakır’da binlerce kişi Halkların Demokratik Partisi’nin il binası önünde bir araya gelerek seçim zaferini kutluyor. Genç ve kadınların yoğunlukta olduğu kutlamada, davul zurna eşliğinde halaylar çekilirken, havai fişekler atılarak kutlamalara devam ediliyor. İl binası önünde kurulan LED ekrandan seçim sonuçlarını takip eden binler, zaman zaman “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. HDP’nin seçim otobüsünden çalınan müzikler eşliğinde coşan kitle, sık sık HDP lehine sloganlar atıyor.


AÇLIK GREVlLERİ SELAMLANDI


Kutlamalarda, 144 gündür PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven ile cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ile dayanışmak amacıyla, “Leyla Güven onurumuzdur” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atılıyor.


KİTLE CADDEYE TAŞTI


7 Haziran seçimleri ardından il binası önündeki görüntüleri andıran kutlamalara katılanların sayısı gittikçe artarken, kitle caddeye taştı. Kitlenin caddeye taşmasıyla Turgut Özal Bulvarı trafiğe kapanırken, Urfa yolu üzerinden seyir halinde olan araçlar kornalar ile kutlamalara destek verdi.


Kent genelinde ise bulvar ve caddeleri turlayan çok sayıda araç ise HDP’nin başarısını korna çalarak kutlarken, il binası önündeki kutlamaların gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.


BATMAN'DA KUTLAMA


Açıklanan sonuçlara göre HDP’nin açık arayla önde olduğu Batman'da da partililer kutlama yapmak için il örgütü binası önünde toplanmaya başladı. Parti binası önünde toplanan HDP’liler, çalınan şarkılar eşliğinde halaylar çekmeye başladı. Partililer sık sık "Bijî HDP" sloganları atıyor.


MARDİN 


Sandık sonuçlarının açıklanmaya başlaması ile birlikte HDP’nin Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra önde göründüğü Nusaybin, Kızıltepe, Derik, Savur, Mazıdağı ve Dargeçit ilçelerinde sokağa çıkan halk, kutlamalara başladı.


Kızıltepe’deki kutlamalarda partililer araçlarıyla ilçe turu attı. Ardından parti binası önünde bir araya gelen partiler davullar eşliğinde halaylar çekip, havai fişekler patlattı.


Nusaybin ilçesindeki kutlamalara yönelik ise polis tahammülsüzlüğü yaşandı. Kutlama yapmak için parti binası önünde toplanan partililere tazyikli su ve biber gazı sıkıldı. Atılan gaz bombaları nedeniyle parti binasındaki çocuklar ve yaşlılar etkilendi. Polislerin parti binası önünde bekleyişi halen sürüyor.( HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi