BİZ ÇARESİNİ BULDUK Sayın Cumhurbaşkanı "Bu kardeşinizi bir kez daha seçin, görün yapacaklarını" demişti ya!. Bizler de sandığa koşmuş, bir kerenin lafı mı olur diyerek, helalı hoşundan sandık dolusu oy verdik ve seçtik!.

BİZ ÇARESİNİ BULDUK
Sayın Cumhurbaşkanı "Bu kardeşinizi bir kez daha seçin, görün yapacaklarını" demişti ya!.
Bizler de sandığa koşmuş, bir kerenin lafı mı olur diyerek, helalı hoşundan sandık dolusu oy verdik ve seçtik!.Ne olacaktı? Topu, topu bir kereydi!.
İşte çok kereden sonra, verdiğimiz bu son bir kere adeta bir felaket gibi gelip kapımıza durdu!.
Döviz kafayı tavana vurmayana kadar durmadı ve şimdiki çabası tavanı da delip, artık nerelere 
gidip duracaksa kestiren yok!.
Dolar böyle sefere çıkmışken " Sakın kimse dolar gidiyor falan demesin ve varsa kırpıp, yastık altına koyduysanız çıkarın bozun, aksi halde yakarım" babında tehditler de almadık değil!.
Zaten kriz var demek başlı başına suçtu!.E, zaten biz de var demedik!.Hele zat-ı alim asla!
Neyse olmayan bir krize yapılan zamlar milletin kafasını pek karıştırmadı ama, şu son doğalgaz zamı birden şok etkisi yaptı!.Hani ölenlerin, öldüklerini ancak mezara girdikten ve kafalarını mezarın tavanına vurup anladıkları gibi!..
Biz haberi dün kahvaltı masasında almış, balataları sıyırıp, anlamsız gülmüştük!.Meğer tüm komşularda benzer olaylar olmuş be ben evden ayrıldıktan sonra tüm komşu kadınlar bizde toplanmış, durum değerlendirmesi yapmışlar!..En müthiş öneri komşu Fadimeden gelmiş!.Bu doğal gaz zamlarına direnmenin tek yolu üç beş komşu birleşip, her gün birinde kalalım" diye getirilen öneri anında kabul görmüş!.
Hal böyle olunca bunu kutlamak gerekiyormuş ve öylede oldu!.Tabi kutlama yeri bizim ev!.Masayı donattık! İki büyüğü gömdükten sonra finali acıklı bir türküyle kapattık!.Oysa böylesi müthiş fikirlerim türkü ve şarkıları " şıkıdım" havasında olur!.Biz ne söylemişiz? Niye böyle dargın dargın bakarsın!.Tam bir ülke vatandaşı profili!.Neyse siz onu sarhoşluğuma verin!.
Şimdi Rusya bize buğday vermeyecekmiş!.Bu ne demektir? Yakında hani eskiden komşular görmesin diye gizli pişirdiğimiz arpa ekmeği vardı ya, bulabilirseniz ona şükr edin!.
Benim için fark etmez, komşu fadime yeni bir çözümle bizi bu bekadan da kurtarır ve siz o zaman görün yeni şarkımızı!.Her halde giriş " Dam üstünde un eler" le başlar ve oynama şıkıdım şıkıdımla biter!.
Kısacası biz çözümü bulduk!.
Gerisi size kalmış!