NE BEKLİYORDUNUZ Suyu değirmene taşımakla, suyun niyeti değişmez!. Suyun tek gayesi taşındığı değirmende taşı döndürmektir, ötesini bilmez!.

NE BEKLİYORDUNUZ
Suyu değirmene taşımakla, suyun niyeti değişmez!.Suyun tek gayesi taşındığı değirmende taşı döndürmektir, ötesini bilmez!.
Asıl bakılması gereken suyun o değirmene niçin taşındığıdır!.Çünkü oraya taşıyanın bir niyeti olmalı!.Öyle ya, suyu taşıyıp taşı boşa döndürecek hali yok ya!.
Taşın boğazına bir şeyler atacak ve ordan elde ettiği, beklediği sonuç olacak!.Kısacası taşın boğazına ne atmışsa onu alacak!.
İsterseniz biraz açalım:
Bu ülkede ne zaman ki çok partili döneme geçildi ve buradan ülkeyi idare edecek hükumetler çıktığında, döne döne bir yanılgıyla her zaman aynıları iktidara taşındı!.
Kısacası hep sağ iktidarlar taşındı!.Sakın bana kısa aralıklarla CHP ve kopyalarının kimi dönem geldiklerini ve bunların " sol" olduğunu söylemeyin!.Çünkü CHP mantığı, kuruluşu itibarı ile sağın daha da ötesidir!.Bunu defalarca ispat etmiştir!.Denizlerin idamında ki tavrından tutun, son dokunulmazlık garabetine kadar!.
İşte bu sağ zihniyetin temelinde yatan tek ideal ranttır!.Bı rantın temel taşı da doğa tahribatıdır!.Bu kapitalizmin olmazsa olmazıdır ve kapitalizm her zaman sağ cenahın
şah damarıdır, tüm kanı oraya akar!.Bu kanın beslenmesi için de, daha fazla sömürü, daha fazla yağma gerekir!.
İşte bu yağmanın ne kadar güzel yaşandığını Ordu'da ki son doğa felaketinde gördük!.Yıllardır o güzelim Karadeniz doğası tahrip edildi.Beton baronlarına peşkeş çekildi!.Yandaş müteahhitlere verilen ihalelerle sadece dışı kalaylı, altı vay vaylı yol ve köprüler yapıldı!.O yol ve köprülerin halini televizyonlarda izlediniz, gerisini anlatmaya gerek yok!.
Dahası o Karadeniz'de kışın ortasında orman yangını çıkardık!.
Eh, oraları yakıp ağacını kökünden sökerseniz, doğanın size mutlaka bir cevabı olur, tıpkı şu anda yaşanan facia gibi!.
Son imar affı ile o dere yataklarına, sahil kenarlarına orman alanlarına yapılan tüm çarpık işgaller, tere yağından kıl çeker gibi aklandı, paklandı!.
Dere yatağına bina dikilecek ve uzun zaman göz yumacaksın..Sonra da af çıkarıp, yapanın yanına kar bırakacaksın!.
Sonra da sel gelince bağırıp, çağırıp sele küfür edeceksin!.
Sel gelirken 'binanı kenara al, gelip geçeyim' diyecek hali yok!.
Tüm bunların nedeni yanlış değirmeni tercihimizdir!.Değirmen taşının boğazına attığımızın avucumuza döküldüğüdür!.Avucunuza döküleni yaladıktan sonra bas bas bağırmanın alemi yok!.
Cumhuriyet tarihi boyunca hep iktidara taşıdığınız sağ iktidarlardan bundan iyisini bekleme şansınız yoktur!.