AHLAKIN SOY KÜTÜĞÜ Eser Frederich Nitche’nin son dönem çalışmalarındandır! Etik ve ahlaki kuramların derin psikolojik analizleri vardır. Toplumsal ahlak ve bireysel algılarımızı irdeler! Sonuç olarak ortaya bireyin yansıması çıkar ki, hak eden toplumlar, bu hak ettikleriyle kalırlar! Tıpkı biz ve parlamentomuz gibi! Oraya genelde toplumun önde ve üzerinde bir çok değer taşıdığına inandıklarımızı seçer göndeririz! Sonra bir de bakarız ki açınca ağızlarını, yumuyorlar gözlerini.

 

 

 

AHLAKIN SOY KÜTÜĞÜ
Eser Frederich Nitche’nin son dönem çalışmalarındandır! Etik ve ahlaki kuramların derin psikolojik analizleri vardır. Toplumsal ahlak ve bireysel algılarımızı irdeler!
Sonuç olarak ortaya bireyin yansıması çıkar ki, hak eden toplumlar, bu hak ettikleriyle kalırlar!
Tıpkı biz ve parlamentomuz gibi! Oraya genelde toplumun önde ve üzerinde bir çok değer taşıdığına inandıklarımızı seçer göndeririz! Sonra bir de bakarız ki açınca ağızlarını, yumuyorlar gözlerini..!
Bu ne çirkinlik?
Bu ne kendini bilmemezlik?
Ar, haya, edep denilen bir şey var!
İnsan bu kadar mı çürür?
Şu iyi bilinmelidir; çürüme insan da ağızdan başlar ve oradan kokarsınız! Bilmediğiniz ve savurduğunuz her söz, sizi yavaş yavaş kemirir ve zamanla pis kokudan ibaret bir et yığını olmaktan öteye gitmezsiniz!
Alt kültür yansımaları bir türlü yakamızı bırakmıyor! Üretemeyince küfür ederek işten sıyrılmayı marifet bilmişiz!
Var olan gerçeği kabul etmek cahil toplumlar ve yansıması bireyler için yenilgi anlamındadır!
O nedenledir ki hiç bir zaman gerçeği kabul etmezler ve bu konuda suya direnen kaya gibidirler! Üzerinde ne kadar sel geçerse geçsin yumuşamazlar! Boş ve kolluklarını küfür ve kavga ile bastırmaya çalışırlar! Onları heybetli sanırsınız ama gerçekten zavallı ve çok korkaktırlar!
Çünkü ahlakları korkularıyla sınırlıdır!