ALGI DİZAYNI Hitlerin müthiş bir propaganda Bakanı vardı ve aynı zamanda danışmanıydı! Joseph GOEBBELS! Bu adam Hitlere şunları söylemişti “ Elimizin altında bir insan topluluğu var ve bunların ekseriyeti orta zekayı temsil eder, eğer bir savaş çıkaracak ve kazanacaksak hedef kitlemiz bunlar olmalıdır; bir avuç zeki insan söylediklerimize inanmasa da olur, çünkü onların bu aptal sürüsüyle baş etme şansı olmayacaktır ve onlarda sonunda susmayı tercih edecektir, ya da susturulmaları hiçte zor olmayacaktır!” Hitler “ Ne demek istediğini” sorar! “ Yani efendim” diye devam ederek “ Önce küçük yalanlardan başlayıp, zamanla bu yalanları öyle büyüteceğiz, bırakın halkı kendimiz bile inanacağız. İçine düştüğümüz yanlışları hemen karşı tarafa yıkıp hızla tekrarına devam edeceğiz ve göreceğiz ki halk bize değil, rakiplerimize sövecektir ve yanlış onların eseri olacaktır.

 

 

 

ALGI DİZAYNI
Hitlerin müthiş bir propaganda Bakanı vardı ve aynı zamanda danışmanıydı! Joseph GOEBBELS!
Bu adam Hitlere şunları söylemişti “ Elimizin altında bir insan topluluğu var ve bunların ekseriyeti orta zekayı temsil eder, eğer bir savaş çıkaracak ve kazanacaksak hedef kitlemiz bunlar olmalıdır; bir avuç zeki insan söylediklerimize inanmasa da olur, çünkü onların bu aptal sürüsüyle baş etme şansı olmayacaktır ve onlarda sonunda susmayı tercih edecektir, ya da susturulmaları hiçte zor olmayacaktır!”
Hitler “ Ne demek istediğini” sorar!
“ Yani efendim” diye devam ederek “ Önce küçük yalanlardan başlayıp, zamanla bu yalanları öyle büyüteceğiz, bırakın halkı kendimiz bile inanacağız. İçine düştüğümüz yanlışları hemen karşı tarafa yıkıp hızla tekrarına devam edeceğiz ve göreceğiz ki halk bize değil, rakiplerimize sövecektir ve yanlış onların eseri olacaktır. Sonra tüm basın zaptı rapt altına alınacak, bizim söylediğimiz her şeyi süslü laflarla propagandaya dönüştürecektir! Bu iş için ağzı laf yapan kalemleri himayemize almamız gerekecektir ve işte o zaman toplumun bir Tanrı aramasına gerek kalmayacaktır ve o Tanrı siz olacaksınız; haydi hayırlı olsun!”
Hitler bu telkin ve psikoloji ile dünyayı cehenneme çevirdi! Altı milyon yahudiyi fırınlara ve gaz odalarına atarak yaktı! Çünkü üstün Alman ırkı hariç, tüm insanlardan nefret ediyordu! Ona göre Alman ırkı dışında Tanrı’nın başka bir ırk yaratma şansı yoktu ve olsa olsa bu şeytan işiydi ve şeytana dersi verilmeliydi!
Sonra?
Sonrası hepinizin malumu o döneme denk gelen tüm faşist diktatörler ya halk tarafından linç edildi, ya da Hitler gibi intiharı seçti!
Ama insanlık tarihi bir elin beş parmağını sayı olarak geçmeyen bu şizofren psikopatlar yüzünden iki yüz yıl kaybetti ve hala da bunlara özenenlerin yer yüzünde olmaları gibi bir şanssızlık bir türlü yakamızı bırakmadı!
Dikta heveslilerinin günümüzde baş vurdukları GOEBBELS yöntemleri hala geçerliliğini korumaktadır ve bu bir az gelişmişlik sendromudur! Bu tür toplumların insanı ters orantı ile büyür! Kaslar geliştikçe, beyin küçülür! Küçülen bir beyinde Faşizm vardır ve bilinmelidir ki Faşizm bir kas hareketidir! Bağıran, çağıran ve yok eden!
Böyle toplumlarda algılar dizayn edilmiştir ve toplum en çok yalan söyleyenin etrafında kümelenir ve Tanrı’sını bulmuş gibi pervane döner! Tıpkı ateş kelebekleri gibi; yaklaştıkça yanar ve kavrulur ama yanıp yok olduğunun farkında olmaz!
Çünkü ölenler, öldüklerini hiç bir zaman bilmezler!