KİTAP FUARI
Bu sene Malatya Kitap fuarına iki kitabımla katıldım. “Malatyalı Yazarlar” standındaydık! En kuytu köşede bir standın Malatyalı yazarlara reva görülmesinin mutlaka bir izahı vardır! Düşünün iliniz de bir fuar düzenleniyor ve siz en görünmez yerdesiniz!
Kitaplara ilgi var mı, yok mu, oraya pek girmeyeceğim! Ülkede okuma oranı binde üçse (Ki buna da inanmıyorum) gerisini siz hesaplayın!
Geçen sene fuarda yoktum, malum içerideydim! Arkadaşlar Belediyenin önceki yıllarda öğrencilere kitap almaları için kupon verdiğini ve bunun da yazarlara iyi bir destek sağladığını söylediler!
Bu sene yeni Başkanın (Selahattin Gürkan’ın) talimatıyla bunun kaldırıldığını söylediler! Gerekçe tasarrufmuş!
Eğer söylenenler doğruysa; Selahattin Başkana şunu sormak isterim: Siz bir milyar yediyüz seksen milyon borcu okumadan tasarruf ederek mi kapatacaksınız? Üstelik eğitimci kimliğinizle bunun nasıl örtüşebildiğinin hayreti içindeyim! Unutmayın ki o borç, okumadığımızın bize yansıyan tablosudur! Okunmayan yerde gelişmenin olmayacağını en iyi bir eğitimci bilir! Çünkü eğitimin birinci amacı kalkınmadır! Çalma, çırpma, böyle devasa borçlar bırakma okumayan toplumların değişmez kaderidir!
Öğrencileri bu destek kuponlardan mahrum bırakacağınıza bu borcu yapanların yakasına yapışsanız ya!
Bunu yapamazsınız! Biliyorum, bir yere siyasi biatla geldiğiniz de siz ancak dönen çarkın gıcırtısını duyarsınız, gerisi hikayedir! Bir tek sen değil, bu ülkenin tüm Belediyelerin de üç aşağı, beş yukarı durum aynıdır! Sadece biat farklılığı vardır! Hal böyle olunca bizim de yapabileceğimiz fazla bir şey yok! Ancak yazarız! Yazınca da malum! Gider biatsız damlar da çile çekeriz!
Editör: Haber Merkezi