KARANLIĞA ISLIK ÇALMAK Yüz binden fazla öğretmen atama bekliyor ve bu atamalar yapılmadığı için hala kalabalık sınıflar ve canına okunan bir eğitim! Hepimiz biliriz ki eğitimin birinci amacı kalkınmadır ve temeli sağlam bir eğitimle ancak çağı yakalarsınız! Ötesi sadece kandırmacadır ve sonuçları bugünki halimizdir! Tüm yatırımlarını askeri ve polisiye tedbirlere yönlendiren bir anlayışla bırakın çağı yakalamak, hızla çağın gerisine yol almaktan başka ne olabilir ki? Yeni bir yasa ile elli bin bekçi kadrosu açıldı ve bunlara üst arama dahil çeşitli yetkiler de verildi! Anlaşılan bugüne kadar ki adım başı üst aramalar ve kimlik sorguları yetmedi, gündüzümüzden bunalmışken, bir de gecemize el attılar! Üstelik işe yeni başlayan bir bekçiye, bir öğretmene verdiklerinden bin lira fazlayla! Bir öğretmen aldığı maaşla kimi, neyi, nasıl geçindirir sormak isterim! Kafası rahat olmayan bir öğretmenden nasıl bir verim beklersiniz? Zaten itibarları kalmadı ve günü birlik veli ve öğrenci şikayetleri ile boğuşuyorlar! Çünkü öğretmeni eğitim ve öğretimin bir parçası olmaktan alıp bir kenara bıraktık! E, onlarda zaten bunun farkında ve sadece okula gidip geliyorlar, çünkü artık “yok” hükmündeler! Hal böyle olunca yetişen nesili gözler önüne getirin ve kimi aileler çareyi özel ders aldırmakla ve çocuklarını kolejlere göndererek büyük paralar ödemekle kalmıyor, ekonomik olarakta çöküyorlar! Peki buralara giden öğrencilere ne öğretiliyor? Sadece beş seçeneğin içinde doğru nasıl bulunur gibi bir şartlanmışlık! Eh, bu da sistemin istediğidir, sorgulamadan, yargılamadan sonuca varmak ve vardığı bu sonuçta karanlığa ıslık çalmak! Şu an yaptığımız budur! Gecemize bir de bekçi tutuk, ıslığımıza eşlik etsin diye!. .

 

 

KARANLIĞA ISLIK ÇALMAK
Yüz binden fazla öğretmen atama bekliyor ve bu atamalar yapılmadığı için hala kalabalık sınıflar ve canına okunan bir eğitim!
Hepimiz biliriz ki eğitimin birinci amacı kalkınmadır ve temeli sağlam bir eğitimle ancak çağı yakalarsınız! Ötesi sadece kandırmacadır ve sonuçları bugünki halimizdir!
Tüm yatırımlarını askeri ve polisiye tedbirlere yönlendiren bir anlayışla bırakın çağı yakalamak, hızla çağın gerisine yol almaktan başka ne olabilir ki?
Yeni bir yasa ile elli bin bekçi kadrosu açıldı ve bunlara üst arama dahil çeşitli yetkiler de verildi! Anlaşılan bugüne kadar ki adım başı üst aramalar ve kimlik sorguları yetmedi, gündüzümüzden bunalmışken, bir de gecemize el attılar! Üstelik işe yeni başlayan bir bekçiye, bir öğretmene verdiklerinden bin lira fazlayla!
Bir öğretmen aldığı maaşla kimi, neyi, nasıl geçindirir sormak isterim!
Kafası rahat olmayan bir öğretmenden nasıl bir verim beklersiniz?
Zaten itibarları kalmadı ve günü birlik veli ve öğrenci şikayetleri ile boğuşuyorlar! Çünkü öğretmeni eğitim ve öğretimin bir parçası olmaktan alıp bir kenara bıraktık! E, onlarda zaten bunun farkında ve sadece okula gidip geliyorlar, çünkü artık “yok” hükmündeler!
Hal böyle olunca yetişen nesili gözler önüne getirin ve kimi aileler çareyi özel ders aldırmakla ve çocuklarını kolejlere göndererek büyük paralar ödemekle kalmıyor, ekonomik olarakta çöküyorlar!
Peki buralara giden öğrencilere ne öğretiliyor?
Sadece beş seçeneğin içinde doğru nasıl bulunur gibi bir şartlanmışlık!
Eh, bu da sistemin istediğidir, sorgulamadan, yargılamadan sonuca varmak ve vardığı bu sonuçta karanlığa ıslık çalmak!
Şu an yaptığımız budur! Gecemize bir de bekçi tutuk, ıslığımıza eşlik etsin diye!