NEDEN BU TELAŞ
Kendileri ittifak yapacak, mübah!
Başkaları yapınca bırakın günahı, terörist, vatan haini bilmem ne? Sen kendine bir cephe oluşturmuşsun, zaten hiç gereği yokken bu duruma gelsin diye elinizden geleni ardınıza koymadınız! Şimdi bu yaptığınızın semeresi size karşı cephe olarak döndü! Çıkıp diyorsun ya “ Bu beş benzemez nasıl bir araya geldi” diye! İşte bunu da kendinize soracaksınız, Demek ki öyle bir hale getirdiniz ki, benzer benzemez ne varsa bir araya geldi! Seçimler yaklaştıkça durumun iyi olmadığını görmüş olacaklar ki, bir parti Genel Başkanını içeri atmakla tehdit etmek gibi demokrasi dışı bir dile sarılmaktan bile geri adım atmıyorlar!
Dahası ve en vahimi, “ Ezan okunurken ıslık çalındı” diyerek meydan meydan bu olmamış şeyi dillendirmek, zaten havadan nem kapan bir toplum için benzine körükle gitmek bir şeydir ki, Allah korusun buradan kopacak bir fırtınanın önünü almak kesinlikle mümkün olmayacaktır! Geçmişteki lokal örneklerden bunu çok iyi biliyoruz! Ama nedense sorumluluk makamındakilerin böyle bir kaygısı yok! Üç beş oy uğruna dillerine doladıkları“ Beka” hayaletini canlandırıp, sonucun hangi bekassızlıkla biteceğini bile tahmin edemeyecek kadar gözlerini hırs büyüyenlerin, bu sorumsuzluğu beni gerçekten tedirgin ediyor! Ekonomik zorluklar ve dahası siyasi belirginsizlik insanları canından bezdirmiş durumda. Bu bezginliğe, böyle bir dille, kimi tehlikeli sözler sarf edip, üç beş oyun hesabına girmek, vaziyeti daha tehlikeli sınırlara çekmektir!
Diğer taraftan çıkıp rakip adaylara belden aşağı vurma girişimi, büyük bir telaşın son çırpınışları gibi görünüyor! Adaylığı onaylanan insanların, kanunen sakıncaları olmadığı bir nevi hukuki tescildir! Ama yok; biz arayıp bulacağız; geçmişte nerede ne yemiş içmiş, kime merhaba demiş, yolda geçerken yanına yaklaşıp bir resim karesi isteyen bir kadın olmuşsa, zaten mesele tamamdır! Ama ilginçtir, tüm ülkenin izlediği bir kaset olayından sonra Baykal, yeniden Vekil seçildi ve son yemin töreninden sonra tüm Meclis’in kulakları sağır eden alkışları ile uğurlandı!
O nedenle bundan sonra, “ Ya kasetim çıkarsa” gibi bir korkuya kapılmayın! Çıkarsa, en kötü ihtimal bir daire başkanlığı kapar ve alkışlanırsınız! Burada tek sıkıntı fotomontajlar!
İşte oradan toparlayamıyorsunuz! Yoksa kimsenin gerçeğine bir şey dediği yok! 
Editör: Haber Merkezi