SİYASET VE CEHALET

Cehalet bir çaresizliktir!.Anlamaz, anlatamazsınız..Bir toplumun asıl baş belasıdır, nefesi nefesinize karışarak gök yüzüne bir anlamsızlık savurur ki, gökyüzü her zaman gridir!.
Az gelişmiş toplumların ayrık otudur ve biçmekle bitirmez, aksine biçtikçe azdırırsınız!.
Öyle hale gelirsiniz ki, tarladan nefret edersiniz, hani elinizden gelse o öfkeyle tarlayı söküp atmak istersiniz ama, bu nafile olacağından son çare tarlayı terk etmektir!.
Cehalete aklını terk eden ülkelerin hepsinde bu böyledir ve bu ülkelerin siyaset ortalaması da bir cahilin daralmış sınırlarından öteye gitmez!.Gitmeyince de siyasetin tüm zincirleri bu cenahın eline geçmekten çok, zaten elindedir!.Çünkü var olan döngünün gereği de budur!.
Bunların siyasi terbiyesi ve algı birikimi yoktur!.
Çok ve kalabalık oldukları için, son söz bunlar da biter!.Çünkü “ Demokrasi böyle bir şeydir” diyecek kadar da var olan doğruyu kendi kalabalık cehaletinde boğmayı da iyi bilirler!.
Öyle olunca da hiç bir birikiminizin karşılığı yoktur ve bir hiçtir!.
Bu gün ülkemizde ki manzara maalesef budur ve bu atmosfer beni ürkütmektedir!.Çünkü akıl adına hiç bir şeyimiz kalmadı!.
Üretmeyen, üretemeyen bir siyasetin en büyük çıkmazı cehalettir!.Çünkü yoğun bir cehaletin içinde doğru parçayı seçip çıkarma şansınız yoktur!.Öyle olunca da parçaları doğru şekilde yerine oturtamazsınız!.Taşıtlarda egzoz doğru parçadır ama, yerinde!.Eğer siz tutar egzozu direksiyona bağlarsanız, sonuç malumdur!.
İşte şu an ki, gerçeğimiz bu!.
İster kabul edin, ister etmeyin!.
Hepimiz cehalet gemisindeyiz!.Egzozu kaptan köşküne bağlamış ve oradan kaptana türkü söylemesini istiyoruz!.
Hal öyle olunca türkü değil, giderek uzaklaşan bir öksürük sesi duymaktan başka şansımız yoktur!.
Siyasetteki cehaletin karşılığı budur!.
Gerisi hikayedir!.
Editör: Haber Merkezi