SURİYELİLER Henüz ortam sıcaktı. Amerika bölgeye el atmış; Saddam, Kaddafi, Mursi, ardından Sisiye devredilen Mısır ve akabinde Suriye! Suriye’de felaket ateşi yakıldığında Beşar Esad, işin kolay olmadığını kıvrak zekasıyla anında anladı ve diğer bir Emperyalist güç olan Rusya’ya tereddütsüz yanaştı ve postu kurtararak bu güne geldi! Biz oraya hesapsız kitapsız dalarak, üstelik iki arada, bir derede politikalarla günü iç siyasi malzemeye meze edince, kapılar açıldı, ne kadar başı boş Suriye vatandaşı varsa bize kapağı attı! Buraya geldiklerinde her türlü olanak sağlandı, kısacası “ Ekmek elden, su gölden” di.

 

 

 

SURİYELİLER
Henüz ortam sıcaktı.Amerika bölgeye el atmış; Saddam, Kaddafi, Mursi, ardından Sisiye devredilen Mısır ve akabinde Suriye!
Suriye’de felaket ateşi yakıldığında Beşar Esad, işin kolay olmadığını kıvrak zekasıyla anında anladı ve diğer bir Emperyalist güç olan
Rusya’ya tereddütsüz yanaştı ve postu kurtararak bu güne geldi!
Biz oraya hesapsız kitapsız dalarak, üstelik iki arada, bir derede politikalarla günü iç siyasi malzemeye meze edince, kapılar açıldı, ne kadar başı boş Suriye vatandaşı varsa bize kapağı attı! Buraya geldiklerinde her türlü olanak sağlandı, kısacası “ Ekmek elden, su gölden” di.
Bununla kalmadılar, bilinçsiz bir doğum tercihleri vardı ve kısa sürede nüfuslarını ikiye katladılar!
Sonra kenar esnaf oldular ve satırlı sopalı kavga zaten kültürlerinde vardı, gerektiğinde bunu yapmaktan hiç çekinmediler!
Şimdi bakıyoruz kimi Belediyeler bunlara plaj yasağı ve benzeri uygulamalarla yasaklama getirmiş!
Bir kere bu son derece faşizan bir uygulamadır. İnsan haklarına aykırıdır ve bu yöntemlerle onları gruplaştırıp, terörize etmekten başka bir şey yapamazsınız. En doğrusu doğru politikalarla o insanları doğdukları topraklara göndermektir. İnsani ve insanca olanı budur!
Yoksa daha beterini, fazla değil, on yıl sonra hepimiz birlikte görürüz!
Diğer taraftan Esat çok daha güçlü olarak beladan kurtulmuş durumda!
Peki ya biz?
Bir kere belaya atladık!
Umarım salimen çıkarız diyeceğim ama pek öyle görünmüyor!
Rusya ve Amerika bizden dolayı biri birlerinden vaz geçer sanmayın!
Kendi çıkarlarını bölüşecekleri kesin!
Bize de ağır faturayla yüz yüze kalmak gibi bir tehlike görünüyor!
Bu faturayı ya yırtıp atacaksın, ya da ödeyeceksin gibi bir çıkmaza düşersek, umarım doğru olandan yana oluruz!
Yoksa Orta Doğu cehennemi daha çok şey yutmaya hazır!
En iyisi uzak durma yollarını aramaktır!