VATAN NASIL SEVİLİR "Bir çakıl taşını vermeyiz" diye başlarlar, devamında bayrak sallayıp bağırdıklarında mesele bitmiştir!. Hele arabaya ve iş yerine bayrak çekmişse, vatanseverliğini sorgulamak kimin haddine!.

VATAN NASIL SEVİLİR
"Bir çakıl taşını vermeyiz" diye başlarlar, devamında bayrak sallayıp bağırdıklarında mesele bitmiştir!.
Hele arabaya ve iş yerine bayrak çekmişse, vatanseverliğini sorgulamak kimin haddine!.
Bir de İstiklal Marşına durup, durmama meselesi var ki, farkında olmadan marşın sesini duymayıp yola devam eden ve tonla dayak yiyen yüzlerce vaka vardır!.
İşte bu vatansever akıla birileri çıkıp, asıl vatanseverliğin bu topraklarda Amerikan üslerini korumamak, ülke kaynaklarının yabancı şirketlere peşkeş çekilmemesi,Ülke parasının yurt dışına kaçırılmaması gibi şeyler olduğunu anlatmadı!.Anlatmadı, çünkü işine gelmedi!.
Üzerinde yaşadığın toprağın hiç bir kaynağından yararlanmıyorsun ama, çıkıp " Ne oluyoruz?" diyemiyorsun!.
Gıdadan deterjana her şeyin ithal!.Üretmiyorsun, üretemiyorsun ama vatanseversin!.
Dövizi ve enflasyonu dış mihraklara yüklerken, iç mihrakların yaptığını görmüyorsun!.Dış mihraklar bir yılda dövizi ikiye katladı, tamam anladık!.Peki içeride fiyatı beşe katlananlar kimler?
Siz çıkıp " Hesabını verecekler" dediğinizde onlar kıs kıs gülüp, bir ek zam daha yapıyorlar ve ben bu mevsimde dahi domatesi her gün bir lira artmış farkla alıyorum!.Satan tezgahtara bakıyorum adı Ali, Mehmet, Ahmet!.Ama sana göre bunu yapan Corc!.
Tabi yutanlar elinde bayrakla sokakta " Kahrolsun Corc" diye bağırıyor!..Bağırıyor, çünkü işin ucunda vatanseverlik var!.
Yemiş, içmiş semirmişsiniz, artık fazlalıklar ağzınızdan geliyor!.Ama yok!.
Gariban Ahmede adım başı ceza!.Elektrik ve suya ha bire zam!.
Sonra dön büyük holding ve şirketlere vergi affı ve borç silme!..
Dikkatimi çekmiştir, her borç silmeden Sonra bu holdingler devasa binalarının boyunca bayrak asarlar!.Demek ki, vatan aşkı böyle ilan ediliyor!..
Haberlerde izledim..Isparta'da taş ocaklarına peşkeş çekilen yer de üç bin Ardıç ağacı kesilecekmiş!.Şimdi siz bir Ardıç ağacının kaç yılda yetiştiğini biliyor musunuz?
Ben söylemeyeyim, bi zahmet araştırın öğrenin!.
Yani siz elde bayrak vatanseverlik naralarını bize yutturup, bizi korkutup, sindirirken birileri ülkenin ciğerlerini söküyor!.Yani o uğruna bayrak salladığın ülkenin soluğunu kesiyor !.
Eskiden Anadolu'nun her yerinde çeşit çeşit canlılar yaşardı!.Şimdi var mı? Kalmadılar, ya öldüler, ya da terk ettiler!.Son kalanlarını da orman yangınlarına ve taş ocaklarına kurban ettik!.
"Vermem" dediğin çakıl, sadece taş değildir!.Bir ülkenin kurdu, kuşu, börtü böceği ve kaynaklarıdır!.
Ama sen anlamazsın!.
Çünkü sana göre Vatan, sadece çakıl taşıdır!.
Ah bir de ötesini anlasan!.