BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Hasankeyf’te dün darphane ve kale civarındaki boş bir arazide kurumuş otların tutuşması sonucu yangın çıktı. Birçok mağara zarar görürken, yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.


Yapımı devam eden Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan 12 bin yıllık tarihe sahip Batman’ın Hasankeyf ilçesinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Dün saat 17:30 civarlarında çıkan yangının darphane ve kale civarındaki boş bir arazide kurumuş otların tutuşması sonucu çıktığı belirtiliyor.

Mezopotamya Ekoloji Hareketi Twitter’dan yaptığı açıklamada, yangında birçok mağaranın hasar gördüğünü, yangına sadece bir itfaiye ekibinin müdahale ettiğini belirtti.

Hasankeyf Yaşatma Girişimi ve Hasankeyf Koordinasyonu da yangına müdahale çağrısında bulundu.










Hasankeyf Koordinasyonu@HasankeyfKoord









Hasankeyf'teki tarihi alanda başlayan yangının gerekçesi bilinmezken itfaiyenin müdahele edemediği belirtiliyor.





Resmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüle














Hasankeyf Koordinasyonu@HasankeyfKoord





Hasankeyf'teki tarihi darphane alanında başkayan yangın hala devam ediyor. Tek bir itfaiyenin çağrıldığı ve bununda müdahele etmediği bildirildi. Hasankeyf'in yangınına ses olmak hepimizin görevi.










Yerleştirilmiş video











178 kişi bunun hakkında konuşuyor















Binlerce yıllık tarih yok olacak


Yapımı devam eden Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf 12 bin yıllık tarihe sahip.

İlk yerleşimin M.Ö. 10.000’li yıllara uzandığı Hasankeyf, dünya üzerindeki en eski yerleşim alanlarından biri olma özelliğine sahip.

20’den fazla medeniyetin izlerini taşıyan Hasankeyf, Dicle Nehri’nin kıyısına kurulu.

Hasankeyf, kireç taşından kayalara oyulmuş evleri, Neolitik dönemden kalma mağaraları, Roma döneminden bir kaleyi, Artuklular ve Osmanlı zamanından yapıları barındırıyor. (GAZETE KARINCA )
Editör: Haber Merkezi