ANKARA - HDP Kadın Meclisi, “Bu böyle gitmez, ya özgürlük ya özgürlük” sloganıyla kutlayacakları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programını açıkladı. Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, kongrenin direniş ruhunu alanlara taşıyacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, kongre sonrasındaki ilk toplantıyla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programının startının da verildiğini duyurdu. Bugün toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısında verilen ara sonrası Kadın Meclisi üyeleri ortak basın toplantısıyla 8 Mart kutlamalarının 1 Mart tarihinde başlayacağını ve bir hafta süreyle devam edeceğini açıkladı.

‘KONGRE RUHUNU ALANLARA TAŞIYACAĞIZ’

Toplantıda konuşan Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, dün gerçekleştirdikleri toplantıda önümüzdeki iki yıllık sürecin masaya yatırıldığını ve 8 Mart planlamasının toplantının genel gündemi olduğu bilgisini verdi. Konca, 8 Mart’ın Türkiye’de her yıl yasak ve engellerle geçtiğini ifade ederek, “Türkiye’de yaşanan tablo çok ağır bir tablodur. Ancak kadınlar bir kez daha 8 Mart’la birlikte alanlara çıkarak, bu gidişata dur diyecektir. Kongremizde açığa çıkan demokratik direniş ruhuyla bir haftalık etkinliklerle bu ruhu alanlara taşıyacağız” dedi.

'YA ÖZGÜRLÜK YA ÖZGÜRLÜK'

“Bugün Türkiye bir savaşa sürüklenmekte ve ‘Savaşa hayır’ diyenlerin dahi gözaltına alındığı, her türlü sömürünün meşrulaştırıldığı bir süreci yaşıyoruz” diyen Konca, önümüzdeki 8 Mart’ın da “Bu böyle gitmez ya özgürlük ya özgürlük” sloganıyla kutlanacağını söyledi.

Konca, 1 Mart’tan başlayarak teşkilatlarının olduğu her yerde kadın tutuklulara kart gönderme, paneller, toplantı ve şölenlerle karşılanacak olan kutlamaların ise 8 Mart günü çeşitli kentlerde yapılacak merkezi mitinglerle sonlanacağını söyledi. (MA)
Editör: Haber Merkezi