ANKARA - HDP dün gerçekleştirilen kritik MYK toplantısı sonucunda güçlü olunan batı illerinde kendi adayları ile seçimlere girme kararı aldı. Bu iller ve gösterilecek adaylar ise, 27 Ocak günü netleşecek.




31 Mart yerel seçimlerine ilişkin uzun süredir aday belirleme çalışmalarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP), dün kritik bir Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı gerçekleştirildi. Genel Merkez binasında yapılan MYK toplantısı 9 saat sürdü.




Toplantı sonucunda bölge illerine dair daha önce açıklanan 41 belediye eşbaşkan adayları dışındaki diğer tüm merkezlerin eşbaşkan adayları belirlendi. Belirlenen bu adaylara ilişkin son karar 18 Ocak Cuma gününe kadar verilip, parti binasında düzenlenecek bir basın toplantısı ile duyurulacak. Bu açıklama sonrasında 24 Ocak Perşembe günü Diyarbakır’da aday tanıtım toplantısı düzenlenecek.




MYK’de konuşulan bir diğer önemli konu ise, HDP’nin batı illerinde göstereceği adaylar oldu. Edinilen bilgilere göre, demokrasi güçleri ile birlikte kazanma ihtimalinin yüksek olduğu Türkiye’nin batısındaki kimi merkezlerde HDP kendi adayları ile seçime girme kararı aldı.




Bu karar doğrultusunda 27 Ocak Pazar günü Ankara’da yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında aday gösterilecek merkezler ve adayların isimleri netleştirilecek.




BÖLGE MİTİNGİ




HDP MYK'sının gündeminde yer alan bir diğer konu, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebi ile süresiz-dönüşümsüz açlık grevine giren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven ile diğer politik tutsakların başlattığı açlık grevi oldu.




Tecride ve açlık grevlerine dikkat çekmek için çok sayıda milletvekilinin katılımı ile 19 Ocak’ta Diyarbakır’da yapılacak bölge mitinginin hazırlıkları konuşuldu.




 MA / Selman Güzelyüz 
Editör: Haber Merkezi