ADANA - Adana'da HDP, il kongresinin çalışmalarını başlatarak mücadele çağrısında bulundu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, Ocak ayında yapılacak 4'üncü Olağan Kongresi için parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, HDP PM üyeleri Seher Kadiroğlu, Erhan Basut, Helin Kaya, Faruk Sağlam, Mustafa Çampınar ve Ahmet Yıldız ile HDP Adana İl Eşbaşkanları Gülseren Tural ve Mehmet Karakaş katıldı. "Li Edene dem dema HDP'e ye. Adana'da HDP zamanı" şiarıyla kongre çalışmalarına başladıklarını ifade eden HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, ocak ayı içerisinde kongrelerini gerçekleştireceklerini belirterek, tüm kesimleri partileri etrafında örgütlenmeye çağırdı.

'UMUDUN ADI HDP' 

HDP PM Üyesi Erhan Basut ise, bugün tüm ülkeyi ve toplumu sarıp çöküşe götüren çoklu krizlerle yüz yüze olduklarını belirterek, bu krizlerin ve çöküşün temel sebeplerinin siyasi iktidarın politikaları olduğunu ifade etti. Kürt sorunundaki çözümsüzlüğün de sorunları derinleştirdiğine dikkat çeken Basut, iktidarın tüm baskı ve saldırılarına örgütlenmeyle cevap verdiklerini söyledi. 

Adana il kongrelerinin çalışmalarına start verdiklerini kaydeden Basut "HDP şahsında umuda sahip çıkma zamanıdır" dedi. 

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz ise örgütlenmenin önemine değinerek, herkesi partileri etrafında bir araya gelerek, mücadele etmeye çağırdı. 

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi