ADANA - “Başörtülü bacılarım” sözüyle siyasete başlayan AKP’nin başörtü ile işi bitince de onu bir kenara fırlatarak en çok kadınları mağdur ettiğini belirten milletvekili adayı Hatice Kavran, “24 Haziran’da hırsızlıklarıyla bilinen AKP'den sandıkları koruyalım ve sandık hilelerine izin vermeyelim" çağrısında bulundu.


Ülkenin kaderini belirleyecek olan 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kalırken, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kadın adayları dur durak bilmeden buluştuğu seçmenlere seçim stratejilerini anlatıyor. HDP Adana 6. sıra milletvekili adayı Hatice Kavran, aynı zamanda Demokratik İslam Kongresi (DİK) meclis üyesi. Din istismarcılarına geçit vermeyeceklerini belirten Hatice, tüm halklara seçim günü sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu.


AKP'nin siyasete "Başörtülü bacılarım" sözleriyle başladığını kaydeden Hatice, AKP'nin başörtü siyaseti ile kendini var etmeye çalıştığını söyledi. AKP'ye "’Başörtülü bacılarım’ dediğin kadınların şimdiki akıbeti ne? O kadınlar şimdi nerede?" diye soran Hatice, “AKP başörtüsünü kullanarak kendini siyasete dâhil etti ve başörtüsü ile işi bitince de onu bir kenara fırlattı. AKP’nin ‘başörtü’ siyaseti en çok da kadınları mağdur etti ve onların haklarını savunmak yerine birçok başörtülü kadını cezaevine atmıştır" diye konuştu.


'Sen kendini Allah mı sanıyorsun?'


AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a yönelik idam çağrısına Kuran'dan "Allah'ın verdiği canı Allah’tan başkası alamaz. Kim bir cana kıyarsa, bütün insanları öldürmüş gibi olur" ayeti ile  cevap veren Hatice, Tayyip Erdoğan'a "Sen kendini Allah mı sanıyorsun? Sana itaat etmeyenleri hangi sıfatla öldürmeyi düşünüyorsun?" diye sordu.


‘AKP’den sandıkları koruyalım’


HDP'yi “mazlumların partisi” olarak tanımlayan Hatice, "24 Haziran günü mazlumların sesi olabilmek için tüm halkların HDP'den yana oy kullanması gerekir. Öte yandan tüm dinlerin karşı olduğu yalan ve hırsızlıkların AKP'de alenen yaşanıyor olması aslında AKP'nin dine karşı olan tutumunu ve nasıl istismar ettiğin açık göstergesidir. Bu yüzden özellikle 24 Haziran günü hırsızlıkları bilinen AKP'den sandıkları koruyalım ve sandık hilelerine izin vermeyelim" çağrısında bulundu.  kaynak:http://jinnews2.xyz/


Editör: Haber Merkezi