AĞRI-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; HDP Ağrı Belediyesi eşbaşkan adayları kente dair hazırladıkları projelerini açıkladı. Adaylar, belediyecilik anlayışını “Yaşanabilir ve kendine yetebilen kent” anlayışı üzerine inşa edeceklerini söyledi.


MA'nın haberine göre;Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Belediye Eşbaşkan adayları Yeliz Karaaslan ve Abdurrahman Doğar, kente dair yapacakları projeleri açıkladı. Bir otelde yapılan toplantıya Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, HDP milletvekili Abdullah Koç’un yanı sıra kentin sivil toplum örgütleri ve açlık grevinde olan tutukluların aileleri katıldı.


'TECRİDE KARŞI SES OLALIM'


Saygı duruşu ile başlayan toplantıda söz alan Öztürk, tecride kırmak için yaşamına son veren Zülküf Gezen’i anarak, toplumu tecride karşı ses ve birlik olmaya çağırdı. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin insanlığa karşı yapılmış bir tecrit olduğunu söyleyen Öztürk, “İnsanım diyen herkes bu tecride karşı olmalı. Sessizlik ölümdür. Daha fazla ölümlerin olmaması için demokratik kitle örgütleri seslerini yükseltmelidir. Eylemdeki arkadaşlarımıza yanlarında olduklarını göstermelidir” dedi.


'YAŞANABİLİR VE KENDİNE YETEBİLEN KENT’


Belediyecilik anlayışını “Yaşanabilir ve kendine yetebilen kent” anlayışı üzerine inşa edeceklerini söyleyen Belediye Eşbaşkan adayları, Ağrı’da uygulayacakları katılımcı ve demokratik yerel yönetim projelerini paylaştı. Eşbaşkan adaylarının paylaştıkları projeler şu şekilde:


ULAŞIM


“* Ağrı’yı çamurdan kurtaracağız. Alternatif yollar yaparak trafiği rahatlatacağız. Kentimizin bütün yollarının asfaltlama ve parke taşı ile bakım-onarımlarını yapacağız. Kentimizin yollarını çukur ve çamurdan kurtaracağız.


* Ekonomik ve ekolojik toplu ulaşımını yaygınlaştıracağız. Yeni otobüslerle hizmetinizde olacağız.


* Toplu taşımada maliyetleri düşürerek yurttaşlarımızın en ucuz maliyetle ulaşımını sağlayacağız. Yoksulluk sınırının altındaki yurttaşlarımızın ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını sağlayacağız.


SAĞLIK


* Sağlık hakkını temel insan hakkı olarak görüyoruz. Bu nedenle anadilde sağlık hizmeti sunmayı temel ilke kabul edeceğiz.


* Mahallelerde ve köylerde çocuklar için ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması yapacağız.


* Hastaların sağlık merkezine  veya hastanelere taşınması için ücretsiz servis aracı hizmeti sunacağız.


TARIM VE HAYVANCILIK


* Tohum evleri kurarak, çiftçilerin doğal ve organik tohuma erişimini kolaylaştıracağız.


* Belediyemizde tarım müdürlükleri kuracağız. Tarım kooperatiflerini geliştirmek için çok yönlü eğitim çalışmaları yapacağız.


* Hayvancılık yapan küçük işletmeler, kooperatifler ve çiftçilerin aşılama gibi veterinerlik hizmetlerini ücretsiz yapacağız.


* Tarım arazilerinde ıslah çalışmaları yaparak, bu arazileri imar planlarının dışında bırakacağız.


* Belediye bünyesinde kurulacak kooperatifler aracılığıyla ‘Halk Gıda Marketleri’ açacağız.


* Oto Galericiler ve Traktörcüler sitesi projesini hayata geçireceğiz.


KADIN


* Kadınların, sosyal ve toplumsal hayata daha fazla katılabilmesi, ulaşım, spor, sanat kültürel aktivitelerden ücretsiz veya indirimli yararlanabilmesi için JIN kart uygulamasına geçeceğiz.


* Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezleri'ni açacağız.


* Özgür Kadın Kooperatifleri kuracağız


* Yerellerdeki pazar alanlarında kadınlara yer ayrılmasının yanı sıra kentteki ve kırsaldaki kadınların ürettiklerini satışa sunabileceği "Kadın Semt Pazarlarını ve Mor Marketleri" yaygınlaştıracağız.


* Mahallelerdeki kadın sorunlarına dönük "Mahalle eşitlik eylem planları" yapacağız


* Her mahalleye kreşler ve Çirok evleri açacağız."
Editör: Haber Merkezi