BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Batman Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP)’ 20.11.2018 tarihinde başlayan aday adayı başvuruları, daha önce 5 Aralık olarak açıkladığı belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru süresini 12 Aralık tarihine kadar uzatılması ardında, merkez, ilçe ve belde Belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri aday adaylığı için başvuru devam ediyor.

HDP'den yapılan açıklamada, "Daha önce 5 Aralık olarak belirlenen başvuru tarihine kadar partimize belediye eş başkanlığı, meclis üyelikleri için Batman'nin değişik kesimlerinden, kadınlardan, gençlerden, eski siyasetçilerden, inanç kesimlerinden, yerel dinamiklerden partimize yönelik yoğun ilgi gösterildi. Partimize yapılan başvurularda özellikle kayyum atanan bölgelerdeki  yoğunluk bir kararlılığın ifadesi olarak özellikle dikkat çekiyor. İl, ilçe ve belde eş başkan aday adaylarımızı 12 Aralık'tan sonra basın ve kamuoyuna açıklayacağız" denildi.

şuan kadar sosyal medya ve yerel basında ismi geçenler;  Batman Belediye Eş Başkanlığı için adı geçenler; yerine kayyum atanan Sabri Özdemir, asrın hukuk bürosu avukatlarından Avukat Mehdi Öztüzün, HDP PM Üyesi Hürriyet Kaytan,Songül Korkmaz, Fatma Kapalıgöz, İkram İrgi, Hadi Boğadır, ilçelerde ise Beşiri HDP Belediye Başkanlığına eski başkan Mustafa Öztürk, Gercüş’te de eski başkan Abdulkerim Kaya.

 
Editör: Haber Merkezi